To ΚΣΥΜΕ γίνεται 35

Και το γιορτάζει από τις 20 έως τις 22/2 με ένα τριήμερο φεστιβάλ με πολύ Ιάννη Ξενάκη, συναυλίες, αρχειακό υλικό και σεμινάρια στο «Space Under»

To ΚΣΥΜΕ γίνεται 35

Και το γιορτάζει από τις 20 έως τις 22/2 με ένα τριήμερο φεστιβάλ με πολύ Ιάννη Ξενάκη συναυλίες, αρχειακό υλικό και σεμινάρια στο «Space Under»

To ΚΣΥΜΕ γίνεται 35 - εικόνα 1

Το Κέντρο Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας (ΚΣΥΜΕ) ιδρύθηκε το 1979 από μια ομάδα καλλιτεχνών και επιστημόνων με επικεφαλής τους Ιάννη Ξενάκη, Γιάννη Γ. Παπαϊωάννου και Στέφανο Βασιλειάδη. Στην διάρκεια δραστηριότητάς του φιλοξένησε πλήθος Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών και επιστημόνων, οι οποίοι εργάστηκαν σε ερευνητικά, δημιουργικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας είναι η δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα αρχεία ηχογραφήσεων στην Ελλάδα. Με αφορμή την συμπλήρωση 35 χρόνων από την ίδρυση του ΚΣΥΜΕ διοργανώνεται ένα τριήμερο φεστιβάλ σε συνεργασία με το Space Under και το Centre Iannis Xenakis (CIX). Κατά την διάρκειά του το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας της σύγχρονης ελληνικής μουσικής μέσα από συναυλίες, αρχειακό υλικό και σεμινάρια και θα παρουσιαστούν έργα 35 Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

To ΚΣΥΜΕ γίνεται 35 - εικόνα 2
Ιαννής Ξενάκης

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στην Ελλάδα η έκθεση «IANNIS XENAKI’S UPIC», μια έκθεση από το Κέντρο Ιάννη Ξενάκη στη Γαλλία. Η έκθεση ιχνηλατεί τη σχέση του Ιάννη Ξενάκη με ό, τι αφορά την ιστορία της ηλεκτροακουστικής μουσικής, και συγκεκριμένα, την ευφυέστατη εφεύρεση ενός “καμβά για τη μουσική”, το UPIC. Επίσης, ειδικά για το συγκεκριμένο τριήμερο θα παρουσιάζονται πρωτότυπα έργα μουσικής, αρχιτεκτονικής, επιστήμης και τεχνολογίας τα οποία εξετάζουν τη σχέση μεταξύ ήχου και χώρου.

Space Under, Νοταρά 49, ισόγειο, Εξάρχεια
Τα μονοήμερα εισιτήρια κοστίζουν € 10 και τα τριήμερα € 21. Στην προπώληση τα μονοήμερα εισιτήρια κοστίζουν € 7 και τα τριήμερα € 16. Τα εισιτήρια προπωλούνται καθημερινά από τις 12 μ. έως τις 4 μ.μ. στα γραφεία του Space Under.

Περισσότερες πληροφορίες

Φεστιβάλ για τα 35 Χρόνια Παρουσίας του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας - Ημέρα 1η

  • Σύγχρονη

Ερμηνεύονται έργα των Πέτρου Φραγκίστα, Χάρη Ξανθουδάκη, Μιχάλη Αδάμη, Αργύρη Σταμόπουλου, Κώστα Μαντζώρο, Παναγιώτης Κόκορας, Άκης Δαούτης, Νίκος Μαμαγκάκης, Νικολέτας Χατζοπούλου, Στέφανου Βασιλειάδη, Rodolphe Burotte, Κόριννας Λατελη

Φεστιβάλ για τα 35 Χρόνια Παρουσίας του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας - Ημέρα 3η

  • Σύγχρονη

Ερμηνεύονται έργα των Δημήτρη Καμαρωτού, Μαρίνου Κουτσομιχάλη, Νίκου Κυριαζόπουλου, Αλέξανδρου Δρυμωνίτη, Γιώργου Γεωργίου, Άκη Σίνου - Στράτου Μπιχάκη, Αλέξανδρου Γεωργιάδη, Henri Kergomard, Γιώργη Σακελλαρίου, Παναγιώτη Σιμσίρογλου, Scizhic Inzc και Στέφανου Συμινελάκη

Φεστιβάλ για τα 35 Χρόνια Παρουσίας του Κέντρου Σύγχρονης Μουσικής Έρευνας - Ημέρα 2η

  • Σύγχρονη

Ερμηνεύονται έργα των Νίκου Χαριζάνου, Ηλία Κοτζιά, Κατερίνας Τζεδάκη, Γιάννη Καλατζή, Δημήτρη Καραγεώργου, Δημήτρη Μπάκα, Νίκου Πούλη, Νικολέτας Χατζοπούλου και Αθηνάς Κατσανεβάκη. Στο Δεύτερο μέρος (8.30 μ.μ.) ερμηνεύονται έργα των Λεωνίδα Σακελλαρίδη, Αναστασίας Χρυσανθακοπούλου, Guillaume Loizillon - Κωστή Τριανταφύλου, Φοίβου-Άγγελου Κόλλια, Τάνιας Σικελιανού και Παναγιώτη Βελιανίτη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τον Λεωνίδα Καβάκο και το Apollωn Ensemble μας έδωσε μια γεύση από το πώς η αρχαία Μεσσήνη μπορεί να εμπνεύσει αξέχαστα πολιτιστικά δρώμενα

Ακούγοντας στο Εκκλησιαστήριο/Ωδείο της Αρχαίας Μεσσήνης, το εξαιρετικής βιρτουοζιτέ και χημείας ενσάμπλ να παιζει τα κοντσέρτα για βιολί του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ήξερα ότι αυτή θα ήταν μια ανάμνηση ζωής.