1982: Αυτοσχεδιασμοί στην Αγγλικανική Εκκλησία

Το νορβηγικό supergroup του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού 1982 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Τρίτη 9/12

1982: Αυτοσχεδιασμοί στην Αγγλικανική Εκκλησία

Το νορβηγικό supergroup του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού 1982 εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Τρίτη 9/12

1982: Αυτοσχεδιασμοί στην Αγγλικανική Εκκλησία - εικόνα 1

Τρεις έμπειροι και δεξιότατοι μουσικοί του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού συνθέτουν τους 1982. Ο λόγος για τον Nils Okland (βιολί, βιολί hardanger), τον Sigbjorn Apeland (εκκλησιαστικό όργανο) και Oyvind Skarbo (drums). Τα μέλη του παίζουν περί τα 8 χρόνια πλέον μαζί και έχουν κυκλοφορήσει 4 δίσκους με τον πιο πρόσφατο μέσα στην χρονιά που διανύουμε. O ήχος τους διακρίνεται από την ζεστή αισθητική, την αβίαστη ροή και την συνοχή που προκύπτει από την εντυπωσιακή συνέργεια των μελών τους. Η μουσική τους είναι χαμηλών τόνων, μα με κρυμμένες δυναμικές που γίνονται αντιληπτές ανεπαίσθητα και αργά στην εξέλιξη των κομματιών. Χαρακτηρίζονται, επίσης, από την ποικιλία των επιρροών [έχουν αφομιώσει folk, jazz και άλλα στοιχεία γεννώντας κάτι νέο] και από έναν ελεύθερο αυτοσχεδιασμό που δεν ακολουθεί συγκεκριμένη παράδοση. Με το απρόβλεπτο λοιπόν στοιχείο το οποίο εξ ορισμού χαρακτηρίζει κάθε συναυλία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, οι 1982 εμφανίζονται στις 9/12 στην –εξαιρετικής ακουστικής- Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου. Συμμετέχουν επίσης με δύο σύντομα sets τους οι Έλληνες αυτοσχεδιαστές Πάνος Αλεξιάδης και ο Χρίστος Χονδρόπουλος.

Περισσότερες πληροφορίες

1982

  • Jazz-Blues-Ethnic

Αποτελούμενο από τους Nils Okland (βιολί, βιολί hardanger), Sigbjorn Apeland (harmonium) και Oyvind Skarbo (drums), το νορβηγικό τρίο αφομοιώνει folk και jazz στοιχεία και δημιουργεί έναν αυτοσχεδιαστικό, χαμηλών τόνων ήχο με αβίαστη ροή. Ανοίγουν ο Πάνος Αλεξιάδης και ο Χρίστος Χονδρόπουλος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.