«24 στο Τετράγωνο, Το Six D.O.G.S. στη Στέγη»: Αβραμιώτου και Συγγρού γωνία

Αυτό το Σάββατο 8/11, από τις 8 το βράδυ μέχρι την ίδια ώρα της επόμενης ημέρας, η ομάδα του πολυχώρου «Six D.O.G.S.» παρουσιάζει 24 από τα projects που συνθέτουν το πολυποίκιλο μουσικό του σύμπαν... Από τον Χρήστο Καρρά

«24 στο Τετράγωνο, Το Six D.O.G.S. στη Στέγη»: Αβραμιώτου και Συγγρού γωνία

Αυτό το Σάββατο 8/11, από τις 8 το βράδυ μέχρι την ίδια ώρα της επόμενης ημέρας, η ομάδα του πολυχώρου «Six D.O.G.S.» παρουσιάζει 24 από τα projects που συνθέτουν το πολυποίκιλο μουσικό του σύμπαν... Από τον Χρήστο Καρρά

«24 στο Τετράγωνο, Το Six D.O.G.S. στη Στέγη»: Αβραμιώτου και Συγγρού γωνία - εικόνα 1

Τη μορφή μιας 24ωρης σκυταλοδρομίας έχει η πρώτη συνεργασία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών με τη δημιουργική ομάδα του «Six D.O.G.S.». Σε μια αλλεπάλληλη διαδοχή χωρίς στιλιστικά όρια, 24 εγχώρια μουσικά projects (σόλο μουσικοί, μπάντες αλλά κι ένα δισκογραφικό label) έχουν από μία ώρα στη διάθεσή τους για να παρουσιάσουν την πρόταση και την τέχνη τους στο κοινό, μεταφέροντας έτσι στο περιβάλλον της Μικρής Σκηνής της Στέγης ένα θέαμα/ακρόαμα το οποίο είθισται να ευδοκιμεί και να εξελίσσεται σε διαφορετικές χωροχρονικές συνθήκες: στα support slots, στα ανεξάρτητα δισκογραφικά labels, στα λαϊβάδικα, στα clubs και στα κάθε λογής νεολαιίστικα στέκια με καλλιτεχνικές ανησυχίες. Συμπυκνώνοντας συστηματικά εδώ και πέντε χρόνια όλες αυτές τις λειτουργίες (και ακόμη περισσότερες), το «Six D.O.G.S.» έχει δικαιωματικά αναδειχτεί σε σημείο στο οποίο ευνοούνται πολλές από τις μουσικές do-it-yourself ζυμώσεις τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας.
Το προϊόν αυτών των ζυμώσεων­ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το Σάββατο 8/11 στον εξαντλητικό μαραθώνιο «24 στο Τετράγωνο», ο οποίος είναι χωρισμένος­ σε 8 τρίωρες ζώνες με εισιτήριο € 5 για την καθεμία (βλ. το αναλυτικό πρόγραμμα στην data Συναυλίες). Κι έχει –αν μη τι άλλο– ενδιαφέρον η επιλογή­ των ονομάτων που συμμετέχουν εδώ, καθώς μέσα από την τέχνη της τραγουδοποιίας (The Boy, Nefeli Walking Undercover, Δεσποινίς Τρίχρωμη), τη διά­νοιξη της pop-rock φόρμας (2L8, Sun Tank, Space Blanket, The Voyage Limpid Sound, The Callas), τη χιουμοριστική ματιά (Τεφλόν, Τestarossa), το αυτοσχεδιαστικό interplay (Balinese Beast,
Tα Καβούρια της Φρίκης), τη δημιουργική ανάμειξη των subgenres του σκληρού rock (Friend of Gods, The East, Whereswilder, Mahakala, Made By Grey) και την ηλεκτρονική μοντερνιτέ (Glacial, Lower Parts, .message, Pad Trio, The Rattler Proxy) σχηματίζεται μια εικόνα πολύ ετερόκλητη για να τη χαρακτηρίσει κάποιος σκηνή, όπως και πολύ δυναμική για να μην την αντιμετωπίσει ως κάτι φρέσκο και ακμάζον.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Six D.O.G.S. στη Στέγη: «24 στο τετράγωνο»

  • Rock-pop-folk

Η δημιουργική ομάδα του «Six D.O.G.S» στήνει ένα showcase της ακμάζουσας εγχώριας σκηνής με 24 ονόματα σε ωριαίες εμφανίσεις μοιρασμένες σε 8 ζώνες. Ζώνη 1 (8 μ.μ.): Friend of Gods, Balinese Beast, Δεσποινίς Τρίχρωμη. Ζώνη 2 (11 μ.μ.): Glacial, Chinese Basement, The East. Ζώνη 3 (2 π.μ.): 2l8, Sun Tank, Mahakala. Ζώνη 4 (5 π.μ.): Whereswilder, Space Blanket, The Boy. Ζώνη 5 (8 π.μ.): The Voyage Limpid Sound, Lower Parts Showcase, Nefeli Walking Undercover. Ζώνη 6 (11 π.μ.): Τεφλόν, Testarossa, The Callas. Ζώνη 7 (2 μ.μ.): .message, Sancho 003, Pad Trio. Ζώνη 8 (5 μ.μ.) Made By Grey, Τα Καβούρια της Φρίκης, The Rattler Proxy.

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Μουσική

Για δωδέκατη χρονιά το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων στα Χανιά

Ο τίτλος του φεστιβάλ "ανατολικός και δυτικός άνεμος" μας εισάγει στη πολυπολιτισμική χροιά που θα ηχήσει από τις 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου στη Κρήτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Το πρώτο Jazzét Festival είναι γεγονός

Το Θέατρο Πέτρας φιλοξενεί μια τριήμερη γιορτή της τζαζ με κορυφαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσα θα δούμε στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Για δέκατη συνεχή χρονιά επιστρέφει το φεστιβάλ μουσικής, που θα έχει θέμα τη φιλία.

Το τριήμερο line up-φωτιά του Ejekt 2024

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φεστιβαλικές ημέρες με headliners-απωθημένα ετοιμάζει για φέτος το Ejekt Festival στο Parking 5 του ΟΑΚΑ.

O Χρήστος Δάντης συναντά τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου στο CT Garden

O λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και παραγωγός συναντά στη σκηνή μετά 20 ολόκληρα χρόνια τον καλό του φίλο και αγαπημένο ερμηνευτή.

Οι Puressence ξανά στην Αθήνα μετά από 11 χρόνια

Το συγκρότημα από το Μάντσεστερ επιστρέφει στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο "Floyd".

Death Disco Indoor Festival: Ένα σκοτεινό διήμερο στο "Fuzz"

Το Death Disco Festival επιστρέφει, αυτή τη φορά σε indoor mood για ένα σκοτεινό Σαββατοκύριακο με τους Twin Tribes, Linea Aspera, Suicide Commando και Ultra Sunn μεταξύ άλλων.