Το "Δεκαράκι" έδωσε το παρών στη γιορτή Τσίπουρου στον Τύρναβο

ΔΕΚΑΡΑΚΙ

Μετά από 15 χρόνια η γιορτή του Τσίπουρου επανήλθε στον Τύρναβο αναδεικνύοντας την αξία του αγαπημένου αποστάγματος για την τοπική κοινωνία και υπογραμμίζοντας τη σημασία της παράδοσης για τον πολιτισμό της περιοχής. Για δύο ημέρες, 19 & 20 Οκτωβρίου πλημμύρισε με κόσμο η κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, σε μια γιορτή που διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου.

Η τοπική κοινωνία υποδέχθηκε το Τσίπουρο Δεκαράκι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, επιβεβαιώνοντας την αναγνώριση και την εκτίμηση που απολαμβάνει το προϊόν. Το "Δεκαράκι”, άλλωστε είναι ένα τσίπουρο που "γεννήθηκε" στον Τύρναβο, με το γνωστό μονοποικιλιακό Δεκαράκι Μοσχάτο που περιέχει τη φημισμένη ποικιλία σταφυλιού, η οποία ευδοκιμεί σε αυτόν τον τόπο. Το Δεκαράκι ξεχώρισε ανάμεσα στους συμμετέχοντες, προσελκύοντας πλήθος επισκεπτών ενώ οι γευστικές δοκιμές είχαν μεγάλη απήχηση στους επισκέπτες  και οι κριτικές όλων ήταν θερμές  για την ποιότητα του προϊόντος και τον μονοποικιλιακό του χαρακτήρα που το ξεχωρίζει.

Το βασικό του χαρακτηριστικό που το κάνει δικαιωματικά  βασιλιά στην παράδοση, είναι η διαδικασία απόσταξής του και ο αρωματικός του χαρακτήρας. Τα αρώματα από τα στέμφυλα του Μοσχάτου, της Μαλαγουζιάς και του Ροδίτη, αναδύονται μέσα από τη διαδικασία της πολλαπλής επαναπόσταξης η οποία απαιτεί χρόνο και πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Τα μονοποικιλιακά αποστάγματα της οικογένειας Δεκαράκι, παράγονται χωρίς γλυκάνισο και με αλκοολικό βαθμό 40% Vol, κάνοντας έτσι και τα τρία μονοποικιλιακά αποστάγματα ξεχωριστά σε κάθε γουλιά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εκτός από  γευσιγνωσίες τσίπουρου και αποσταγμάτων περιλάμβανε ποικιλία δραστηριοτήτων, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και ομιλίες.

Λίγα λόγια για την Οικογένεια Μονοποικιλιακών Τσίπουρων Δεκαράκι:

Η πρώτη οικογένεια Μονοποικιλιακών Τσίπουρων Δεκαράκι ήρθε για να δώσει μια νέα διάσταση ποιότητας στο τσίπουρο. Δεκαράκι Μοσχάτο, Δεκαράκι Μαλαγουζιά και Δεκαράκι Ροδίτης. Τρία αποστάγματα που χαρακτηρίζονται από το ξεχωριστό άρωμα και τη γεύση των ποικιλιών από τις οποίες προέρχονται, με τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους. Το κάθε ένα καλύπτει διαφορετικά γούστα, και μας καλούν να ανακαλύψουμε εκείνο που μας ταιριάζει.  Σε κάθε Μονοποικιλιακό Τσίπουρο Δεκαράκι, Μοσχάτο, Μαλαγουζιά και Ροδίτης, τα ξεχωριστά αρώματα των ποικιλιών, καθώς και η αδιαμφισβήτητη ποιότητα τους, ενισχύονται από την πολλαπλή επαναπόσταξη. Παράλληλα, η τέχνη στα "κοψίματα" -δηλαδή ποιο  μέρος της καρδιάς του αποστάγματος απομονώνεται και επαναποστάζεται σε κάθε τμήμα της πολλαπλής επαναπόσταξης- τελειοποιεί το προϊόν και δημιουργεί ανώτερης ποιότητας αποστάγματα.

www.instagram.com/todekaraki www.dekaraki.gr www.facebook.com/todekaraki

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews