Ο Armand "Mondo" Duplantis σπάει ξανά παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ

Armand Duplantis

Χορζόφ, Πολωνία 25 Αυγούστου 2024 — Ο Άρμαντ "Μόντο" Ντουπλάντις ξεπέρασε για άλλη μια φορά τα όρια του στο άλμα επί κοντώ, σπάζοντας το προηγούμενο,  δικό του παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα 6,26 μέτρων σε έναν αγώνα της σειράς Diamond League την Κυριακή. Αυτή η επίδοση, που αποτελεί συνολικά το δέκατο παγκόσμιο ρεκόρ του και το τρίτο μέσα στο 2024, έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στο Παρίσι με άλμα 6,25 μέτρων, επιβεβαιώνοντας ακόμη περισσότερο την ιδιότητά του ως του μεγαλύτερου άλτη επί κοντώ όλων των εποχών.

Armand Duplantis

Μια σειρά από παγκόσμια ρεκόρ

Ευρέως αναγνωρισμένος ως ο μεγαλύτερος άλτης επί κοντώ όλων των εποχών, ο Ο Άρμαντ "Μόντο" Ντουπλάντις έχει καταρρίψει συνολικά 10 παγκόσμια ρεκόρ απ’ την αρχή της αθλητικής τους καριέρας. 

Το τελευταίο επίτευγμα του Ντουπλάντις στο Χορζόφ δεν είναι απλώς μια ακόμη προσθήκη στη συνεχώς αυξανόμενη λίστα των ρεκόρ του, αλλά μια απόδειξη της αδιάκοπης προσπάθειας και του μεγάλου ταλέντου του. Σε ηλικία μόλις 24 ετών, ο Ντουπλάντις ξεπερνά συνεχώς τα όρια του αθλήματός του, καταρρίπτοντας παγκόσμια ρεκόρ κατά ένα εκατοστό τη φορά—κάτι που, μόνο φέτος, έχει πετύχει τρεις φορές. 

Armand Duplantis

Ο Ντουπλάντις μέσα από το ντοκιμαντέρ "Born to Fly”

Το "Born to Fly” αφηγείται το ταξίδι του Ντουπλάντις από την παιδική του ηλικία στη Λουιζιάνα μέχρι την παγκόσμια κυριαρχία στο άλμα επί κοντώ. Από τις πρώτες του μέρες που έκανε άλμα επί κοντώ στην αυλή του σπιτιού του στη Λουιζιάνα, μέχρι την άνοδό του ως αδιαμφισβήτητος "βασιλιάς" του άλματος επί κοντώ, η ταινία εξερευνά τη νοοτροπία, την πειθαρχία και την ψυχική αντοχή που απαιτούνται όχι μόνο για μια συνολικά ανοδική αθλητική πορεία αλλά και για να καταρρίψει συνολικά 10 παγκόσμια ρεκόρ.
Μέσα από παρασκηνιακά πλάνα μαθαίνουμε πληροφορίες για την προετοιμασία και την αποφασιστικότητα του Ντουπλάντις και το πως κατάφερε να βρίσκεται στην κορυφή του επί κοντώ.

Αυτό το ταξίδι δεν αφορά μόνο τη σωματική υπεροχή, αλλά και την ψυχική ανθεκτικότητα και την αμείωτη αποφασιστικότητα για την επίτευξη της τελειότητας.
Μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο Red Bull TV ΕΔΩ.

  • Αναλογιζόμενος το ταξίδι του, ο Ντουπλάντις μοιράζεται μαζί μας στην ταινία: "Είναι τρελό. Θυμάμαι τόσες φορές που ήμουν στην αυλή των γονιών μου και οραματιζόμουν ότι ο πήχης ήταν στο ύψος ενός παγκόσμιου ρεκόρ ή ότι είναι ο τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων. Νομίζω ότι αυτές τις συγκεκριμένες στιγμές τις είχα οραματιστεί χιλιάδες φορές."
  • Συμπληρωματικά, η ταινία μικρού μήκους The Next Centimeter, που κυκλοφόρησε νωρίτερα φέτος, εμβαθύνει στη νοοτροπία και την ψυχική αντοχή που απαιτούνται για να καταρρίπτεις συνεχώς παγκόσμια ρεκόρ. Ο Γιορκ-Πέτερ Κλέππελ, Επικεφαλής Ψυχικής Απόδοσης στο Red Bull Athlete Performance Centre, τονίζει: "Αυτό που πραγματικά είναι το ταλέντο, είναι αυτή η αδιάκοπη ώθηση του να συνεχίζεις να βελτιώνεις τον εαυτό σου, να συνεχίσεις να γίνεσαι μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Χωρίς αυτή την εσωτερική ώθηση, δεν πρόκειται να νικήσεις τους καλύτερους στον κόσμο."
  • Με κάθε νέο ρεκόρ, ο Ντουπλάντις επαναπροσδιορίζει τα όρια του αθλήματός του, εμπνέοντας αθλητές και φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Το τελευταίο του επίτευγμα είναι μια ξεκάθαρη υπενθύμιση ότι δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος άλτης επί κοντώ όλων των εποχών, αλλά και ένας ζωντανός θρύλος που συνεχίζει να ξεπερνά τα όρια της ανθρώπινης δυνατότητας. 

Armand Duplantis

Ανακαλύψτε το ταξίδι του Mondo Duplantis προς το μεγαλείο και παρακολουθήστε το Born to Fly και πώς συνεχίζει να σπάει νέα παγκόσμια ρεκόρ με το The Next Centimeter.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews

Stoiximan και Betano Επίσημοι Χορηγοί των UEFA Europa League και UEFA Conference League

Τριετής παγκόσμια χορηγική συμφωνία της Kaizen Gaming με την UEFA έως το 2026-2027.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/08/2024

Η Lidl Ελλάς παραμένει σταθερά κοντά στην οικογένεια και στους καταναλωτές

Με άμεσες και μόνιμες μειώσεις τιμών σε πάνω από 160 προϊόντα βασικής ανάγκης έως και -50% υπογραμμίζεται η ηγετική θέση της εταιρείας στο να προσφέρει στους καταναλωτές την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής για τις καθημερινές τους αγορές.

Νέο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στην Πάρο

Η ΑΒ Βασιλόπουλος επεκτείνει το δίκτυό της, προσφέροντας υψηλής ποιότητας προϊόντα, υπηρεσίες σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού και όφελος αγοράς 10%.

Η Samsung συγχαίρει τον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του 3ου του Ολυμπιακού μεταλλίου

Ο Ολυμπιονίκης και μέλος του Team Samsung Galaxy κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων, γράφοντας ιστορία στην ενόργανη γυμναστική.

Don Julio Rosado: Η νέα ultra – premium τεκίλα με τη ροζ απόχρωση

Η ultra – premium τεκίλα Don Julio, η No1 τεκίλα στο Μεξικό, επεκτείνει το portfolio της με το λανσάρισμα της Don Julio Rosado.