Fjallraven 2023: Τι λειτούργησε, τι δεν λειτούργησε και τι ακολουθεί

Fjallraven

Ως εταιρεία outdoor, η Fjällräven έχει πλήρη επίγνωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Ακόμη και μικρές αποφάσεις σχετικά με ένα προϊόν μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον φυσικό κόσμο για τον οποίο νοιάζεται τόσο πολύ.Παρόλο που η μητρική εταιρεία της Fjällräven, η Fenix Outdoor, υποβάλλει ετήσιες εκθέσεις σχετικά με το CSR, η Fjällräven πιστεύει ότι η διαφανής επικοινωνία σχετικά με τη βιωσιμότητα και άλλα θέματα CSR, από την οποία όλοι μπορούν να μάθουν και να απολαύσουν, είναι ο δρόμος προς τα εμπρός. Επιπλέον, με όλο και περισσότερους ανθρώπους να δεσμεύονται να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους στη φύση, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τη Fjällräven να μοιραστεί τι κατάφερε να πετύχει κατά το προηγούμενο έτος... και πόσο μακριά έχει να πάει. Τώρα, η σύνοψη 2023 της Fjällräven με στοιχεία, αριθμούς, ορόσημα και προκλήσεις για τη βιωσιμότητα και του CSR είναι διαθέσιμη στο κοινό.

2023 highlights:

73% προτιμά τη χρήση ινών έναντι 63% το 2022

100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε ιδιόκτητες και λειτουργούσες τοποθεσίες

89% προτιμά το μαλλί έναντι 82% το 2022

97% βιολογικό βαμβάκι έναντι 96% το 2022

18.000 αντικείμενα επισκευάζονται παγκοσμίως έναντι περίπου 5.000 το 2021

Πού πρέπει να βελτιωθεί η Fjällräven:

Είναι εξίσου σημαντικό να μοιραστούμε τους στόχους που δεν έχουν ακόμη επιτευχθεί και τις ευκαιρίες βελτίωσης. Η περίληψη βιωσιμότητας και το CSR για το 2023 παρέχει επίσης αυτές τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης μείωσης της έντασης CO2 της παραγωγής προϊόντων και της αύξησης της χρήσης ανακυκλωμένου πολυεστέρα.

Η βιωσιμότητα είναι μια συνεργασία.

Η ανθεκτικότητα είναι μια μακροχρόνια αξία της Fjällräven, επειδή είναι μια εναλλακτική λύση στην κατανάλωση με υψηλούς ρυθμούς. Όταν ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται συχνά και για μεγάλο χρονικό διάστημα, σπάνια αντικαθίσταται με νέα προϊόντα, μπορεί να περάσει στην επόμενη γενιά ή να μεταπωληθεί μεταχειρισμένος. Από τη μία πλευρά, η Fjällräven υπόσχεται να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για την κατασκευή ανθεκτικού εξοπλισμού που διαρκεί πολύ, ενώ παράλληλα προσπαθεί πάντα για μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Από την άλλη, ζητά από τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα ρούχα και τον εξοπλισμό υπαίθρου της για κάθε σεζόν, φροντίζοντάς τα και όχι αντικαθιστώντας τα με καινούργια πράγματα. Όπως λέει ο διευθύνων σύμβουλος Martin Axelhed, "Είμαστε μαζί σε αυτό".

Τώρα είναι η σειρά σου!

Προετοιμάστε τον εξοπλισμό σας για την καλοκαιρινή περίοδο.

Άλλη μια σεζόν με υπαίθριες περιπέτειες είναι εδώ και υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να διασφαλίσουν ότι ο ρουχισμός και ο εξοπλισμός τους είναι σε άριστη κατάσταση. Ο εξοπλισμός της Fjällräven gear κατασκευάζεται με την πρόθεση να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η εξάσκηση της σωστής φροντίδας στο σπίτι είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της λειτουργικότητάς του μακροπρόθεσμα. Όπως και η επισκευή όταν συμβεί φθορά. Για να επισκευάσετε τον εξοπλισμό σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες επισκευής της Fjällräven στο κατάστημα ή να κάνετε εύκολες επισκευές μόνοι σας με την καθοδήγηση από τους πολλούς οδηγούς και τα βίντεο με οδηγίες  χρήσης της εταιρείας.

Οι τρεις καλύτεροι τρόποι για να φροντίσετε τον εξοπλισμό σας στο σπίτι:

Πλύνετε τον εξοπλισμό σύμφωνα με τις οδηγίες μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Καθαρίζετε επιτόπου όσο χρειάζεται.

"Επαναπροστατεύετε" τακτικά τα ρούχα με κέλυφος για να διατηρήσετε την αδιάβροχη λειτουργικότητά τους.

Αποθηκεύστε τον εξοπλισμό που δεν χρησιμοποιείται σωστά: καθαρά και σε στεγνό, καλά αεριζόμενο χώρο, μακριά από άμεσο ηλιακό φως και θερμότητα.

Μάθετε περισσότερα για την βιωσιμότητα: https://www.fjallraven.com/uk/en-gb/about-fjallraven/sustainability/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews