ATHENS:AM. To πρώτο προσωπικό έργο σε 58 b&w φωτογραφίες

Η σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείου θα φιλοξενήσει το ATHENS:AM. To πρώτο προσωπικό έργο σε 58 b&w φωτογραφίες. Η έκθεση είναι μέρος του APhF:24 Satellite Program.

ATHENS:AM

Η σειρά Athens A.M. είναι η ιστορία της νυχτερινής Αθηναϊκής ζωής και της ιδιότυπης κοινωνικότητας της. Τοποθετημένη στο πέρασμα μεταξύ της αναλογικής και της ψηφιακής εποχής, γεννήθηκε από την προσωπική ανάγκη για μια ακαθόριστη περιπλάνηση, για μια διαρκή παρατήρηση της πόλης και των ανθρώπων της.

Την άνοιξη του 2005 μετακόμισα στην Αθήνα. Η πιο ενδιαφέρουσα μεριά της είναι το κέντρο. Οι αποστάσεις όλες μπορούν να γίνουν περπατητά. Κυψέλη. Άρχισα να εξερευνώ την πόλη που δεν κοιμάται παρά μόνο ξεκουράζεται για να φρεσκαριστεί να αλλάξει ρούχα και να ξαναβγεί. Γοητευτική, ομορφάσχημη.

Έχει έναν τρόπο να σε βάζει στον ρυθμό της ακόμη και αν αλλάζει συχνά. Νέες διευθύνσεις. Παναιτωλίου 25. Ιστορικό κέντρο. Πρώτο ποτό στην πλατεία Καρύτση. Κάθε μέρα διέσχιζα διαφορετικό δρόμο. Άρχισα να την μαθαίνω. Καθώς το φώς της ημέρας αποχωρεί η Αθήνα γυαλίζει.

Το βράδυ όλα μεταλάσονται στην ζεστή ατμόσφαιρα. Και δημιουργείται εξωστρέφεια. Αναίσθητοι και ευαίσθητοι στα ίδια μπαρ. Με ξεχειλωμένα ωράρια, σαν να μετρώνται σε εύκαμπτα ρολόγια. Ενδώσαμε. Βάζαμε στην τσέπη μας και γυαλιά ηλίου πριν βγούμε, σε περίπτωση που μας έπιανε η μέρα στον δρόμο.

Αγόρασα μια φωτογραφική μηχανή με φλας που είχα συνεχώς μαζί μου. Κανονικό ημερολόγιο ανθρωπολογίας, σε εικονογραφημένη παράσταση. Έτσι, κάπως τυχαία, θα βόλταρα την Αθήνα κάθε βράδυ. Όπου με έβγαζε η πόλη. Η μουσική της. Τα στέκια. Οι άνθρωποι που την αγαπούν. Ήταν αυτό, ένα καθημερινό ταξίδι μέσα σε μεγάλη νύχτα.

Thanasis Karatzas
Θέατρο Μεταξουργείο | Πλατεία Αυδή
Έκθεση Φωτογραφίας
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 29.06.2024, στις 20:00 μ.μ.
Διάρκεια: 29.6 - 14.7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews