Το Vodafone Posidonia στο 2ο Posidonia Festival Rafina, μια γιορτή για την ανάδειξη της σημασίας του πολύτιμου πνεύμονα της Μεσογείου

Ομιλία του Καθηγητή Γιώργου Παπαθεοδώρου, επιστημονικού υπεύθυνου του Vodafone Posidonia, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων του φεστιβάλ.

Vodafone

Η πρωτοβουλία του Ιδρύματος Vodafone για την ανάδειξη της σημασίας και τη διάσωση των υποθαλάσσιων λιβαδιών της Ποσειδωνίας, Vodafone Posidonia, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 2ου Posidonia Festival Rafina, της περιβαλλοντικής γιορτής που είναι αφιερωμένη στο πολύτιμο ενδημικό είδος της Μεσογείου. Το φεστιβάλ διοργανώθηκε στις 24 και 25 Μαΐου από τον Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Vodafone

Σε ομιλία του στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Γεωλογικής Ωκεανογραφίας και Κοσμήτορας της Σχολής Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, Γιώργος Παπαθεοδώρου (δ/ντης Oceanus-Lab), που έχει την επιστημονική επίβλεψη του Vodafone Posidonia, μίλησε για την ανάγκη ευαισθητοποίησης γύρω από την Ποσειδωνία και τις ιδιαίτερα σημαντικές οικοσυστημικές υπηρεσίες της προς όφελος του περιβάλλοντος. Ο Καθηγητής αναφέρθηκε στο μοναδικό σε έκταση και τεχνολογία ερευνητικό έργο χαρτογράφησης του Vodafone Posidonia που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, από την ερευνητική ομάδα του Oceanus-Lab, σε στρατηγικές περιοχές του Αιγαίου, γύρω από τα νησιά της Σύρου, της Πάρου, της Αντίπαρου, της Μυκόνου, της Δήλου και της  Ρήνειας, αποκαλύπτοντας εκτεταμένα λιβάδια Ποσειδωνίας και σημαντικά επιστημονικά ευρήματα. 

Το πρόγραμμα Vodafone Posidonia ξεκίνησε το ταξίδι για την προστασία της Ποσειδωνίας, τον Σεπτέμβριο του 2023 χαρτογραφώντας στρατηγικά σημεία του Αιγαίου Πελάγους με τη χρήση εξοπλισμού προηγμένης τεχνολογίας. Περιλαμβάνει επιπλέον μία σειρά δράσεων μεταξύ των οποίων  εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αλλά και τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας Citizen Science που θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμη για το ευρύ κοινό. Στόχος της πλατφόρμας είναι ενεργή συμμετοχή του κοινού ως πολίτης-επιστήμονας αλλά και η ενημέρωσή του με δεδομένα της έρευνας. Παράλληλα, το Ίδρυμα Vodafone στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδοτεί την πόντιση υποθαλάσσιου παρατηρητηρίου, το οποίο, με υψηλής τεχνολογίας κάμερες, αισθητήρες IoT και τη δύναμη του Vodafone 5G Network, θα τροφοδοτεί με εικόνες και δεδομένα την πλατφόρμα Citizen Science.

Για να μάθετε περισσότερα για το Vodafone Posidonia επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Vodafone: https://www.vodafone.gr/idryma-vodafone/vodafone-posidonia

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews

Time to glo up. Ζήσαμε το μεγαλύτερο glo up του καλοκαιριού!

Το glo μπήκε σε νέα εποχή, και μας κάλεσε να γιορτάσουμε την πιο φωτεινή μας πλευρά στο μεγαλύτερο glo up του καλοκαιριού!

Η Sony παρουσιάζει το επόμενης γενιάς κιτ φωτογραφικής μηχανής ZV-E10 II και E PZ 16-50MM F3.5-5.6 OSS II για δημιουργούς περιεχομένου

Η νεότερη φωτογραφική μηχανή APS-C της σειράς ZV της Sony φέρνει πολυπόθητες λειτουργίες και βελτιώσεις στην κορυφαία σε πωλήσεις mirrorless φωτογραφική μηχανή.