Άρωμα Ματαρέλλη στην έκθεση "Ελληνικό Απόσταγμα"

Κέρδισε τους επισκέπτες της έκθεσης «Ελληνικό Απόσταγμα» το εξαιρετικής ποιότητας χειροποίητο Ούζο Ματαρέλλη.

Ούζο Ματαρέλλη

Για 8η χρονιά, η κορυφαία εκδήλωση γευσιγνωσίας, "Ελληνικό Απόσταγμα" πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιανουαρίου προσελκύοντας περισσότερους από 15.000 επισκέπτες. Πρωταγωνιστές και φέτος το τσίπουρο, το ούζο και πολλά ακόμα ελληνικά αποστάγματα που ξεχωρίζουν για τον premium χαρακτήρα τους.

Το "Φουαγιέ Τεχνών" του Ωδείου Αθηνών γέμισε αρώματα και ιδιαίτερες γεύσεις ενώ οι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά τα brand των 30 επιχειρήσεων που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση.

Από τους μεγάλους πρωταγωνιστές ήταν το Ούζο Ματαρέλλη, το χειροποίητο Ούζο, 100% διπλής απόσταξης, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φυσικές πρώτες ύλες, όπως μέλι Μυτιλήνης και βιολογικός γλυκάνισος Λισβορίου που αλατίζεται φυσικά λόγω της τοποθεσίας του, "αιχμαλωτίζοντας" έτσι τη γεύση και την αλμύρα της θάλασσας. Η διαδικασία της απόσταξης του Ούζου Ματαρέλλη είναι ένα παραδοσιακό τελετουργικό σε μικρούς χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες οι οποίοι είναι χτισμένοι με το παραδοσιακό, πυρίμαχο τουβλάκι του τόπου. Κάθε μία από τις δύο αποστάξεις διαρκεί εννέα ολόκληρες ώρες, σε ήπια φυσική φωτιά από ξύλα ελιάς, εξασφαλίζοντας με βιώσιμο τρόπο πιο αργή απόσταξη και ένα πιο "απαλό" αποτέλεσμα. Οι επισκέπτες της έκθεσης έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη διαδικασία απόσταξης του εκλεκτού ούζου και έφυγαν εντυπωσιασμένοι από τα αρώματα και τη γλυκιά του επίγευση. Στην έκθεση συμμετείχαν και φέτος  αποσταγματοποιίες και ποτοποιίες από διάφορα μέρη της χώρας παρουσιάζοντας πάνω από 130 προϊόντα ελληνικής παραγωγής.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η έκθεση πλαισιώθηκε από παράλληλες εκδηλώσεις, που συνέβαλαν στην γνωριμία του κόσμου με το έργο των Ελλήνων παραγωγών του χώρου, που συνεχώς βελτιώνουν και ανανεώνουν τα προϊόντα τους, γνωρίζοντας περίοδο άνθισης και ακμής.

Η εκδήλωση "Ελληνικό Απόσταγμα" πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών) και διοργανώθηκε από τη Vinetum που εγγυάται την υψηλή ποιότητα της εκδήλωσης.

Ανακαλύψτε περισσότερα:
https://www.facebook.com/ouzomatarelli
https://www.matarellis.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Marketnews

Το Aperol πρωταγωνιστεί στα Sunset DJ Sets του ΚΠΙΣΝ

Ο Φάρος του ΚΠΙΣΝ γίνεται πορτοκαλί και μας προσκαλεί να απολαύσουμε μοναδικά DJ Sets παρέα με δροσερά Aperol Spritz και θέα το ηλιοβασίλεμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024