Windows 8: Καθαρότερη εικόνα

Πολλά νέα στοιχεία στο επερχόμενο λειτουργικό - και μερικές εκπλήξεις!

- Οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για Windows 8 και το γραφικό περιβάλλον Metro θα μπορούν, αν έχουν προγραμματιστεί κατάλληλα, να ανταλλάσουν μεταξύ τους πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και αυτόματα

- Το Xbox Live, η Δικτυακή υπηρεσία gaming του Xbox 360 που έχει αναδειχθεί στον σημαντικότερο ίσως λόγο επιτυχίας του, θα υποστηρίζεται εξ ορισμού από τα Windows 8

- Με αντίστοιχο τρόπο αναμένεται πως θα υποστηρίζεται και το περιφερειακό Kinect για χειρισμό με αναγνώριση κίνησης, κάτι που αναφέρθηκε αλλά δεν αποσαφηνίστηκε στην παρουσίαση της Microsoft.

- Τα Windows 8 θα ενσωματώνουν εξ ορισμού πρόγραμμα εναντίων των ιών και άλλων Δικτυακών απειλών, σε αντίθεση με τα Windows 7 και τα Security Essentials σήμερα, τα οποία είναι προαιρετικά και πρόσθετα.

Ολοκληρώνοντας, επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά ότι τα Windows 8 θα διατεθούν και για συσκευές που δεν στηρίζονται σε επεξεργαστές της Intel, αλλά της ARM (όπως τα περισσότερα smartphones και tablet σήμερα). Η δοκιμαστική όμως έκδοση που προσέφερε η Microsoft στους παρευρισκόμενους της Build 2011 και στη συνέχεια στο ευρύ κοινό ελεύθερα ήταν για επεξεργαστές της Intel. Το χρονικό πλαίσιο κυκλοφορίας του λειτουργικού δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα, όλοι ωστόσο περιμένουν πως του χρόνου τέτοιο καιρό θα είναι διαθέσιμο σε νέα PC όλων των ειδών και αμέσως μετά ως αναβάθμιση. Στα Windows 8, εννοείται, θα επανέλθουμε αμέσως μόλις προκύψουν νεότερα στοιχεία. Υπομονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ