Sony Vaio 2011: Σε... όλα τα μέτωπα!

Aνανεωμένες σειρές laptop - και όχι μόνο

Το εντυπωσιακό εμπορικό προβάδισμα που έχουν τα laptop εδώ και πάρα πολύ καιρό έναντι των desktop υπολογιστών έχει δημιουργήσει, αποδεδειγμένα, σκληρό ανταγωνισμό ανάμεσα στους κατασκευαστές των πρώτων - και με παρόμοια, εν τέλει, υποσυστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα laptop κάθε εταιρείας, το στοίχημα βρίσκεται στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα με τα οποία ένας κατασκευαστής μπορεί να "προικίσει" τη δική του πρόταση ώστε να ξεχωρίσει. Η Sony το έχει καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια προσφέροντας στις δικές της σειρές των Vaio το είδος του design που ξεχωρίζει, κορυφαία ποιότητα κατασκευής, καλοδιαλεγμένα υποσυστήματα αλλά και γνήσια χρήσιμο συνοδευτικό λογισμικό.

Αυτά ωστόσο πλέον δεν αρκούν, καθώς στον ένα ή στον άλλο βαθμό προσφέρονται και από άλλους κατασκευαστές. Τί περισσότερο έχει να προσφέρει η ιαπωνική εταιρεία στο πρώτο μισό του 2011 με τα νέα της μοντέλα Vaio, δεδομένου του σκληρού ανταγωνισμού; Και πώς φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες ενός κοινού που έχει πλέον μια γκάμα διαφορετικών αναγκών, απαιτήσεις μεγάλες αλλά και γκάμα επιλογών στην αγορά; Αυτές τις ερωτήσεις κλήθηκε να απαντήσει με την παρουσίασή του o David Spaeth, ειδικός εκπαίδευσης της Sony για τη σειρά των Vaio στην Ευρώπη, στη χθεσινή εκδήλωση της εταιρείας στον χώρο του The Hub Events στο Γκάζι. Και οι απαντήσεις του ικανοποίησαν σε μεγάλο βαθμό, αποδεικνύοντας πως οι Ιάπωνες αντιλαμβάνονται την ανάγκη για διαφοροποίηση και εννοούν να προσφέρουν πράγματα που θα καταστήσουν τις δικές τους προτάσεις θελκτικότερες.

Για κάποια από τα πράγματα που επιδείχθηκαν έχουμε κάνει ήδη αναφορά στο περελθόν: για το ολοκαίνουργιο Vaio F, το πρώτο 3D laptop της Sony, η αναλυτική παρουσίαση βρίσκεται σε αυτή τη σελίδα. Η εκτιμώμενη τιμή πώλησης του συγκεκριμένου, αν και δεν έχει ακόμη επισημοποιηθεί, υπολογίζεται στα €2.200 περίπου. Παρόν ήταν και το πρώτο desktop Vaio που θα βρει το δρόμο του στην ελληνική αγορά, της σειράς L δηλαδή: αυτό - που από κοντά είναι ακόμη ομορφότερο απ' ότι στις φωτογραφίες - θα είναι διαθέσιμο τον Απρίλιο και το κόστος του υπολογίζεται, και πάλι ανεπίσημα, στα €1500 περίπου. Και οι δύο τιμές δεν είναι χαμηλές, είναι όμως πολύ καλές αν τις αντιπαραβάλλει κανείς με τις αντίστοιχες των κορυφαίων προτάσεων της Apple και της HP, που και ακριβότερες είναι και σε καμία περίπτωση τόσο εντυπωσιακά εξοπλισμένες. Εκεί, υποθέτουμε, θα στηριχθεί η επιχειρηματολογία της Sony για τα συγκεκριμένα μοντέλα, πέραν δηλαδή της εικόνας 3D για το Vaio F και του εξαιρετικού design του Vaio L.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ