Sony: Ψηφιακές αναμνήσεις... παντού

Με τις εφαρμογές και υπηρεσίες PlayMemories, για όλους

Με τη διάδοση των ψηφιακών φωτογραφικών ή/και βιντεοκαμερών στο πλατύ κοινό, μάλλον... φυσιολογικό θεωρούμε το ενδεχόμενο ένα σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων αυτών να μην έχει ποτέ ασχοληθεί με την επεξεργασία φωτογραφίας ή video. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι δεν θα ήθελε να κάνει απλές παρεμβάσεις στο υλικό που συλλαμβάνει με την ψηφιακή ή τη βιντεοκάμερά του ή ότι δεν θα ήθελαν να έχουν πρόσβαση σε αυτό το υλικό από οπουδήποτε! Η Sony έχει έντονη παρουσία και στις δύο αυτές προϊοντικές κατηγορίες, όπως και στις σχετικές των smartphones και των προσωπικών υπολογιστών. Γιατί να μην προσφέρει στο κοινό όλων αυτών των συσκευών έναν τρόπο να κάνουν όλα τα παραπάνω (και στα προϊόντα της ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα); Έχει νόημα προφανές, εξ ου και το... PlayMemories!

Πρόκειται για έναν συνδυασμό προγραμμάτων, mini-εφαρμογών και Δικτυακών υπηρεσιών που σκοπεύει να προσφέρει στους κατόχους συσκευών της Sony όλες τις βασικές δυνατότητες που χρειάζονται για να μεταφέρουν, να οργανώσουν, να επεξεργαστούν και να αποθηκεύσουν ψηφιακές φωτογραφίες και video. Το PlayMemories Home είναι μία εφαρμογή για PC (για την ώρα μόνο Windows) που θα συνοδεύει δωρεάν από φέτος τις ψηφιακές φωτογραφικές και βιντεοκάμερες της Sony και θα αναλαμβάνει όλες τις παραπάνω "αποστολές". Το PlayMemories Mobile, από την άλλη, είναι ένα δωρεάν app για iOS και Android το οποίο αναλαμβάνει να μεταφέρει φωτογραφίες ή video από ψηφιακές φωτογραφικές ή βιντεοκάμερες της Sony εξοπλισμένες με διασύνδεση Wi-Fi, σε smartphones με τα δύο αυτά λειτουργικά.

Πολύ περισσότερο ενδιαφέρον έχει - κατά τη γνώμη μας - το PlayMemories Studio, μία εφαρμογή για το PlayStation3 (!), η οποία θα διατεθεί τον Απρίλιο και θα προσφέρει όλες τις παραπάνω δυνατότητες στους κατόχους του οικιακού συστήματος ψυχαγωγίας της Sony. Με άλλα λόγια, να δούμε... ερασιτεχνικό μοντάζ με DualShock, και τί στον κόσμο! Αυτή η εφαρμογή θα διατίθεται επί πληρωμή στο PlayStation Store. Όλα τα παραπάνω, τέλος, συνδέονται με το PlayMemories Online, τη Δικτυακή υπηρεσία της Sony που αποθηκεύει "κάπου στο Internet" (το δημοφιλές Cloud) τις φωτογραφίες και τα clip του χρήστη, ώστε αυτός να μπορεί να τα δει οποιαδήποτε στιγμή με οποιοδήποτε είδος συσκευής, από Η/Υ και tablet, μέχρι smartphones, τηλεοράσεις και... όχι μόνο. Το PlayMemories Online θα προσφέρεται δωρεάν, αρχικά ωστόσο θα είναι διαθέσιμο μόνο στην Αγγλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία. Αργότερα, ελπίζουμε, και σε μας!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ