Microsoft: Νέα mouse, καλλιτεχνικά

Ασύρματα, προσιτά και πανέμορφα... ιδανικά για δώρο!

Είχαμε την αίσθηση και εμείς - όπως και οι περισσότεροι, υποψιαζόμαστε - πως... δεν υπάρχουν πια πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει μια εταιρεία που κατασκευάζει mouse, για να ξεχωρίσουν τα δικά της ανάμεσα στις δεκάδες διαφορετικές παρόμοιες συσκευές της αγοράς. Ε, κάναμε λάθος: η Microsoft φέτος "κάνει την έκπληξη" με μια σειρά από πολύχρωμες, καλλιτεχνικά σχεδιασμένες ή/και διακοσμημένες εκδοχές γνωστών της mouse, που μάλιστα προσφέρονται σε προσιτές τιμές - ιδανικά lifestyle δώρα για το "αδύναμο φύλο" που αρέσκεται στα "έξω από τα συνηθσιμένα" περιφερειακά για Η/Υ ή οποιονδήποτε άλλο χρήστη PC θα ήθελε τα περιφερειακά του να ξεχωρίζουν από τα... τυπικά.

Πρώτη και οικονομικότερη είναι η σειρά Wireless Mobile Mouse 3500 Artist Series, η οποία δεν έχει μόνο να προσφέρει όμορφα διακοσμημένα μέλη, αλλά και τεχνολογικά αξιόλογα για το κόστος τους: στα €27.50 προσφέρουν και ασύρματη σύνδεση με το εκάστοτε PC, και πολύ μικρό σε μέγεθος πομποδέκτη, και την τεχνολογία BlueTrack που βοηθά την ομαλή τους λειτουργία σε πολλά είδη επιφανειών (π.χ. ξύλο ή πέτρα). Η Microsoft συνεργάστηκε, δε, με διακεκριμένους designers - όπως οι Fernando Chamarelli, Matt Moore, Linn Olofsdotter και Mike Perry - για την καλλιτεχνική διακόσμηση των συγκεκριμένων mouse... αποτελεσματικότατα, όπως διαπιστώνει εύκολα κανείς από τα δύο παρακάτω δείγματα!





Η σειρά Wireless Mobile Mouse 4000, από την άλλη πλευρά, δέχεται δύο νέα πανέμορφα μέλη, Limited Edition, μάλιστα, και εορταστικά: τα Cosmic και Pirouette. Αυτά κοστίζουν λίγο παραπάνω (€38.50) αλλά σε σχέση με τα "αδελφάκια" της σειράς 3500 έχουν να επιδείξουν μεγαλύτερη αυτονομία (10 μήνες λειτουργίας αντί για 8), scrolling 4 διευθύνσεων στον τροχό κύλισης, αλλά και 4 προγραμματιζόμενα υποβοηθητικά πλήκτρα. Ορίστε πώς είναι σε... κάτοψη!





Με τα ίδια χρήματα και τις ίδιες τεχνολογικές δυνατότητες - αλλά όχι Limited Editions και άρα περισσότερο... εύκολο να βρεθούν - διατίθενται επίσης αυτές τις μέρες δύο νέα κομψά σχέδια στην ίδια σειρά Wireless Mobile Mouse 4000. Πρόκειται για τα Black Galaxy και Dove White Ravel, τα οποία έχουν αυτήν την trendy εξωτερική εμφάνιση:





Limited Editions ωστόσο αποκτούν και τα κορυφαία - από πλευράς τεχνολογικής και σχεδιασμού - mouse της Μicrosoft, τα Arc Touch, καθώς και το ολοκαίνουργιο Touch. Το δεύτερο, εκτός από την μαύρη tech εκδοχή που διαθέτει η αμερικανική εταιρεία, αποκτά και την Artist White: αυτή διατηρεί την επιφάνεια αφής και τα άλλα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου mouse, αλλά έχει διακοσμηθεί από την Dianne Cheuk και υιοθετεί το λευκό χρώμα. Κοστίζει €79.99 και δείχνει έτσι:



Το καλύτερο, ίσως, για το τέλος: τα Arc Touch είναι τα πιο όμορφα και πολυτελή απ' όλα όσα σχεδίασε η Microsoft για τα φετινά Χριστούγεννα. Συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται από το κυριότερο πλεονέκτημα των Arc, βεβαίως, δηλαδή τη δυνατότητα να "κυρτώνουν" και να "ισιώνουν" για άνετη χρήση και άνετη μεταφορά αντίστοιχα. Όμως διατίθενται πλέον σε δύο πολύ ομορφότερες χρωματικά εκδοχές από την τυπική μαύρη/ασημί, τις Cement Grey Maze και Sangria Red Diamond, στην ίδια τιμή πώλησης (€65.50). Είναι οι παρακάτω:





Ουκ ολίγες οι προτάσεις, λοιπόν: αν μη τί άλλο, η αμερικανική εταιρεία έχει φροντίσει ώστε να δώσει πολλαπλές επιλογές τόσο στα σχέδια ή χρώματα, όσο και στις τιμές. Κάτι για τον καθένα - κυριολεκτικά. Και... στοίχημα: σκέφτηκαν ή δεν σκέφτηκαν οι κυρίες "να είχαμε και τόσο όμορφα... laptop για να τα συνδυάσουμε με αυτά τα mouse..."; Ε, ναι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ