Logitech: πληκτρολόγιο... διαστημικό

Εξελιγμένοι μηχανικοί διακόπτες, συνεργασία με smartphones ή tablets, υποφωτισμός πλήκτρων σε κάθε (!) χρώμα

Δεν είναι να απορεί κανείς, φυσικά, που μία εταιρεία με δεκαετίες εμπειρίας στην κατασκευή πληκτρολογίων μόλις παρουσίασε έναν αντιπρόσωπο του είδους εντυπωσιακό. Ακόμη και με αυτό ως δεδομένο, ωστόσο, οι Ελβετοί φαίνονται να... ξεπέρασαν τον εαυτό τους αυτή τη φορά με το G910 Orion Spark. Το νέο μέλος της οικογένειας προϊόντων "G" της Logitech, που απευθύνεται αποκλειστικά σε PC gamers και δη αφοσιωμένους, έχει να επιδείξει τόσα ενδιαφέροντα στοιχεία ώστε - παρά το γεγονός ότι έχουν εμφανιστεί εξαιρετικά δείγματα αντίστοιχων προϊόντων τον τελευταίο χρόνο από ανταγωνιστικούς κατασκευαστές - να ξεχωρίζει ως το πλέον εξελιγμένο και προσεκτικά μελετημένο στην κατηγορία του.

To Orion Spark είναι το πρώτο προϊόν της Logitech που αξιοποιεί την τεχνολογία Romer-G: ένα είδος μηχανικών διακοπτών που στηρίζουν τα πλήκτρα του G910 με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσφέρουν - σύμφωνα με τους Ελβετούς - κατά πολύ ταχύτερη ανταπόκριση απ' ότι οποιοδήποτε άλλο πληκτρολόγιο της αγοράς (συμπεριλαμβάνοντας και εκείνα που έχουν σχεδιαστεί για χρήση από επαγγελματίες gamers). Τα πλήκτρα αυτά, συνδυαστικά με τον ειδικό σχεδιασμό του G910 για άνετη πολύωρη χρήση και περιορισμό της ακούσιας, λανθασμένης ενεργοποίησής τους κατά τη διάρκεια της δράσης, φιλοδοξούν να εξελιχθούν στο ακριβέστερο "όπλο" της αγοράς για απαιτητικά PC games και... πιεστικές συνθήκες!

Το νέο πληκτρολόγιο, άλλωστε, είναι το πρώτο προϊόν όχι μόνο της Logitech, αλλά της κατηγορίας του γενικότερα, το οποίο προσφέρει υποφωτισμένα πλήκτρα... οποιουδήποτε χρώματος! Ναι, δεν είναι υπερβολή: ο κάτοχός του μπορεί να ορίσει οποιοδήποτε, αλλά οποιοδήποτε, ανάμεσα σε 16.7 εκατομμύρια χρώματα, αξιοποιώντας το συνοδευτικό λογισμικό της Logitech για να ρυθμίσει τα ποσοστά κόκκινου, πράσινου και μπλε (RGB) στο χρώμα που υποφωτίζει κάθε πλήκτρο. Είναι εφικτό έτσι να "ομαδοποιήσει" χρωματικά τα πλήκτρα του G910 όπως ακριβώς τον εξυπηρετούν, με τα συγκεκριμένα χρώματα που προτιμά - όχι με προκαθορισμένα "τυπικά" χρώματα, αλλά με συγκεκριμένες αποχρώσεις.

To τρίτο και εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό στοιχείο (και πλεονέκτημα) του Orion Spark ονομάζεται Arx Control. Έχοντας πειραματιστεί για πολλά χρόνια η Logitech ενσωματώνοντας οθόνες στα κορυφαία της πληκτρολόγια για ενδείξεις σχετικές με κάθε είδους PC games, τη λειτουργία του εκάστοτε PC κλπ., συνειδητοποίησε πως όλοι πλέον έχουν στη διάθεσή τους μία οθόνη καλύτερη από οποιαδήποτε θα μπορούσε η ίδια να ενσωματώσει: την οθόνη του smartphone ή του tablet τους! Έτσι δημιούργησε ειδικά apps για iOS και Android, τα οποία ο χρήστης μπορεί να έχει ενεργά καθώς παίζει και να βλέπει όλων των ειδών τις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο. Οι Ελβετοί έχουν ενσωματώσει, δε, στο G910 ειδική υποδοχή στο πάνω μέρος του περιφερειακού, ώστε το smartphone του χρήστη να "στέκεται" ακριβώς μπροστά του, σε ιδανική σχεδόν γωνία θέασης.

Όπως κάθε πληκτρολόγιο της Logitech που έχει σχεδιαστεί για υψηλές απαιτήσεις, έτσι και το Orion Spark αφενός προσφέρει επαναπρογραμματισμό πλήκτρων για έναν αριθμό από αυτά, αφετέρου συνοδεύεται από το ειδικό λογισμικό για κάτι τέτοιο - επιτρέποντας πάντοτε και τη σύνδεση "ακολουθιών" από ενέργειες (macros) με συγκεκριμένα πλήκτρα. Το G910 Orion Spark θα κυκλοφορήσει στην Αμερική και στην Ευρώπη στα μέσα Νοεμβρίου, στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €179.99 - και είναι ένα από τα ελάχιστα πληκτρολόγια που μπορούμε να θυμηθούμε τα τελευταία χρόνια, το οποίο αληθινά... ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε. Εν αναμονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ