Logitech: νέο mouse αφής

Με όμορφο design και ειδικό συνοδευτικό λογισμικό, σύντομα

Την επιρροή των επιφανειών αφής και του χειρισμού που ενθαρρύνουν τη διακρίνει οποιοσδήποτε παντού σήμερα - αυτό που δεν περιμέναμε, ήταν να την "αγκαλιάσουν" σε αυτό το βαθμό οι κατασκευαστές περιφερειακών για "παραδοσιακούς" ηλεκτρονικούς υπολογιστές, των οποίων τα λειτουργικά καλώς ή κακώς δεν είναι σχεδιασμένα για χρήση με αφή. Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι παραπάνω από περιθώριο για πειραματισμό με τέτοια προϊόντα, ωστόσο, αφού η Logitech παρουσίασε πριν από λίγο τη δική της πρόταση για ένα "touch mouse". Το δικό της ονομάζεται Touch M600 και προσφέρει παρόμοιο έλεγχο με τις αντίστοιχες προτάσεις των Apple και Microsoft - με διαφορετικό ωστόσο design και extra λογισμικό για να το αξιοποιήσει κανείς στο έπακρο.

To Touch M600 δεν έχει πάνω του κανενός είδους μηχανικό πλήκτρο: ολόκληρο το πάνω τμήμα του είναι ευαίσθητο στην αφή, έτσι ώστε όχι μόνο να εξομοιώνει τα δύο βασικά πλήκτρα χειρισμού, αλλά και να προσφέρει αρκετά μεγάλη επιφάνεια πάνω στην οποία ο χρήστης μπορεί να "σύρει" τα ακροδάκτυλά του για να μετακινηθεί μέσα σε σελίδες του Web, έγγραφα κλπ. Προκειμένου να καταστήσει αυτή τη μετακίνηση στις τέσσερις κατευθύνσεις όσο περισσότερο ομαλή και "σαν σε οθόνη smartphone", η Logitech προσφέρει δωρεάν ειδικό software για Windows 7 (το ονομάζει Scroll App). Έχει διαμορφώσει, άλλωστε, κατάλληλα και το γνωστό της συνοδευτικό λογισμικό, το , SetPoint, ώστε να μπορεί ο χρήστης να ρυθμίσει πώς λειτουργεί το περιφερειακό όπως ο ίδιος κρίνει περισσότερο αποτελεσματικά.

Το M600 από πλευράς εμφάνισης υιοθετεί στοιχεία και των δύο ανταγωνιστών του: είναι καμπυλοειδές όπως το Magic Mouse της Apple, αλλά μαύρο στο χρώμα, αρνείται δε τις γεωμετρικές γραμμές του Microsoft Touch/Arc Touch και τη ματ επιφάνεια υιοθετώντας γυαλιστερή για το πάνω τμήμα του και γκρίζα γυαλιστερή για το κάτω. Βεβαίως είναι ασύρματο (λειτουργεί με μία ή δύο μπαταρίες), αξιοποιεί τον λιλιπούτειο δέκτη Unifying της Logitech, καθώς και εξελιγμένο οπτικό αισθητήρα που προσφέρει ακριβή κατάδειξη όπου αυτή χρειάζεται.

Το Touch M600 θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από τα μέσα ή τέλη Φεβρουαρίου με προτεινόμενη λιανική τιμή τα €69.99. Περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό μπορεί να βρει κανείς στην επίσημη προϊοντική σελίδα της Logitech γι' αυτό - εμείς ανυπομονούμε, από την άλλη, να καταθέσουμε και τις πρακτικές εντυπώσεις μας!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ