Logitech Gaming Keyboard G510

Για τους αφοσιωμένους παίκτες, επένδυση!

Τα 18 G-Keys είναι (όπως και στο παρελθόν) προγραμματιζόμενα για να εκτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες έως και σε 3 διαφορετικά προφίλ: σε... απλά μαθηματικά, με αυτόν τον τρόπο προσφέρονται στον παίκτη 54 συνολικά εντολές προς άμεση εκτέλεση σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Στο άνω τμήμα του G510 υπάρχει διακόπτης Game/Desktop, ο οποίος ενεργοποιεί/απενεργοποιεί όλα τα πλήκτρα F (F1-F12), τα οποία κατά τη διάρκεια των περισσοτέρων PC games δεν αξιοποιούνται, αλλά ένα αθέλητο κούσιο πάτημά τους μπορεί να έχει τα γνωστά... ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Η νέα πρόταση της Logitech ενσωματώνει, δε, δύο υποδοχές 3.5 χιλιοστών για ακουστικά και μικρόφωνο, οι οποίες αναγνωρίζονται από το λειτουργικό και αξιοποιούνται ανάλογα.

H σύνδεση του G510 με τον εκάστοτε Η/Υ γίνεται μέσω USB καλωδίου που επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων με ταχύτητες που αγγίζουν τα... 500Hz (!) - ο ρυθμός είναι τόσο γρήγορος, που επιτρέπει την επιτυχή αναγνώριση της ενεργοποίησης έως και πέντε πλήκτρων ταυτόχρονα. Για την συντριπτική πλειοψηφία των PC games που μπορούμε να σκεφτούμε δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο, βέβαια, όμως σε ορισμένα - και πάλι το World of Warcraft ή περίπλοκα games στρατηγικής - ίσως αποδειχθεί χρήσιμο. Σε καθημερινή χρήση, πάντως, η εντύπωση που αποπνέει το G510 είναι εξαιρετική: το κενό ανάμεσα στα πλήκτρα είναι όσο χρειάζεται για να αποφεύγονται λάθος πατήματα, τα χέρια βρίσκουν εργονομική θέση εύκολα πάνω στην ειδική προέκταση και η πληκτρολόγηση γενικότερα είναι απόλυτα άνετη.

Από τα παραπάνω δεν μπορεί κανείς παρά να καταλήξει στο προφανές συμπέρασμα: το G510 είναι μία πρόταση που εκπληρώνει πρακτικά οποιαδήποτε επιθυμία των αφοσιωμένων PC gamers, παραμένοντας κατάλληλο και για... τυπική χρήση στα Windows και τις εφαρμογές τους. Η ποιότητα κατασκευής του είναι υψηλή, οι δυνατότητες παραμετροποίησής του μεγάλες και οι extra λειτουργίες που προσφέρει παραπάνω από αρκετές. Είναι αλήθεια πως τα χρήματα που ζητά είναι αντίστοιχα του επιπέδου του, όμως... αυτό δεν ισχύει συνήθως με τα αληθινά καλά προϊόντα ούτως ή άλλως; Πιστεύουμε πως ναι, γι' αυτό και το προτείνουμε ως επένδυση για τους αφοσιωμένους παίκτες: αν υπάρχει ένα περιφερειακό που μέσα από εντατική χρήση θα... "βγάλει τα λεφτά του", είναι σίγουρα κάτι όπως το G510. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ