IFA 2012: Samsung

Με έμφαση στα Windows 8

Η Samsung, άλλωστε, επίσης δεν θα αφήσει εμπορικά ανεκμετάλλευτο το "κύμα των Windows 8"... και των τριών διαφορετικών, μάλιστα! Πρώτα, καινούργια tablet: τα Slate 5 και Slate 7 μετονομάζονται σε Ativ Smart PC και Ativ Smart PC Pro αντίστοιχα, συνεχίζουν να στηρίζονται σε επεξεργαστές Intel και να προσφέρουν εύκολη μετατροπή σε laptop με την προσθήκη του περιφερειακού πληκτρολογίου, αξιοποιούν όμως τα Windows 8 Pro πια (χωρίς να παύουν να εκμεταλλεύονται και τη συνοδευτική γραφίδα). Οι διαφορές των δύο μοντέλων εντοπίζονται στον επεξεργαστή (με Atom και όχι Core i5 το πρώτο) καθώς και στην ανάλυση της οθόνης αφής, η οποία παραμένει αξιοπρεπής και στο μικρότερο μοντέλο.

Η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε όμως και ολοκαίνουργιο tablet με τα "άλλα" Windows, τα RT που αξιοποιούν μη-Intel επεξεργαστές. Πρόκειται για το Samsung Ativ Tab, το οποίο προσφέρει οθόνη 10.1 ιντσών, ταχύτατο επεξεργαστή κι άφθονη μνήμη, πλήρεις δυνατότητες δικτύωσης, ακόμη και επικοινωνία μέσω του πρωτοκόλλου NFC. Παρόμοια ονοματολογία, δε, χρησιμοποιεί η Samsung και για το πρώτο της smartphone με Windows Phone 8: πρόκειται για το Ativ S, το οποίο έχει να επιδείξει τεχνικά χαρακτηριστικά κορυφαίας συσκευής, καθώς και δυνατότητες που θα προσφέρει για πρώτη φορά κινητό με Windows Phone (όπως τη θύρα επέκτασης μνήμης με κάρτες microSD). Για κανένα από τα προαναφερθέντα προϊόντα δεν ανακοινώθηκε τιμή πώλησης, η κορεάτικη εταιρεία ωστόσο θα θελήσει σίγουρα να είναι ανταγωνιστική αν σκεφτεί κανείς πόσες διαφορετικές προτάσεις άλλων κατασκευαστών θα "συμπέσουν" χρονικά με τη διάθεση των Windows 8.

Στο πλαίσιο της IFA 2012 η Samsung δεν εστίασε σε προϊοντικές κατηγορίες που αφορούν π.χ. στο home cinema: μόνο 2 ουσιαστικά μοντέλα τηλεοράσεων, η νέα της τεχνολογίας OLED στις 55 ίντσες και η κορυφαία της LED LCD των 75 ιντσών επιδείχθηκαν εμφατικά. Ολοφάνερα η κορεάτικη εταιρεία ήθελε να υπογραμμίσει στη γερμανική έκθεση την ισχυρή της παρουσία εν όψει Windows 8, κρατώντας π.χ. τη δική της πρόταση στις τηλεοράσεις 4K2K για την έκθεση CES του Γενάρη. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη κι έτσι, "έπεισε". Απομένει το... "διά ταύτα", οι πρακτικές μας εντυπώσεις δηλαδή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ