Για iPad, το πιο όμορφο

Τί; Περιφερειακό πληκτρολόγιο της Logitech, φυσικά!

Αν υπάρχει κάτι που θα ζήλευε κάθε κατασκευαστής που ανταγωνίζεται την Apple, είναι το γεγονός ότι τα προϊόντα της κατορθώνουν σε χρόνο ρεκόρ να δημιουργούν γύρω τους μια αγορά περιφερειακών κι αξεσουάρ, από μόνη της επικερδή. Η Logitech είναι μία από τις πλέον έμπειρες εταιρείες σε ακριβώς αυτό, δηλαδή την παραγωγή προϊόντων που βελτιώνουν τη χρήση προϊόντων που έχουμε ήδη - οπότε το περισσότερο επιτυχημένο tablet δεν θα μπορούσε να μην "προικιστεί" κι από δικά της αξεσουάρ. Τα πρώτα για το iPad/iPad 2 τα είχε παρουσιάσει τον Ιανουάριο στην ελληνική αγορά, το Μάιο όμως έχει νέα πρόταση, προσανατολισμένη κυρίως στο iPad 3 - και ανάλογα εξελιγμένη!

Το Ultrathin Keyboard Cover είναι αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομά του: ένας συνδυασμός προστατευτικής θήκης και πληκτρολογίου, το οποίο αναλαμβάνει τόσο να προστατεύσει το iPad 3, όσο και να καταστήσει απείρως ευκολότερη την εισαγωγή κειμένου στις διάφορες εφαρμογές που την αξιοποιούν ή την χρειάζονται. Η διαφορά του σε σχέση με άλλα προϊόντα του είδους είναι ο υπέροχος σχεδιασμός του (είναι ολοφάνερα το πιο classy πληκτρολόγιο που έχουμε δει ποτέ για iPad) αλλά και το λεπτό του προφίλ: το περιφερειακό δεν είναι ιδιαίτερα παχύτερο από το... ίδιο το iPad 3.

Όπως κι άλλα αντίστοιχα, το Logitech Ultrathin Keyboard Cover συνδέεται με το iPad ασύρματα (μέσω Bluetooth), ώστε να επιτρέπει χωρίς αντιαισθητικά καλώδια την αξιοποίησή του ως πληκτρολόγιο, προστατεύοντας παράλληλα την οθόνη της συσκευής με λεπτό αλουμινένιο κάλυμμα. Ακολουθώντας τη λογική λειτουργίας των Smart Cover της Apple, προσαρμόζεται με ακρίβεια κι ασφάλεια στο iPad με μαγνήτες - ενώ μπορεί παράλληλα να συγκρατεί το iPad σε δύο θέσεις, ανάλογα τη χρήση (π.χ. πληκτρολόγηση ή θέαση ταινιών). Η Logitech αναφέρει πως η αυτονομία του ανέρχεται σε 6 μήνες (!) με μία φόρτιση (με μέσο όρο χρήσης τις 2 ώρες ανά μέρα), παρούσα είναι και η λειτουργία ενεργοποίησης κι απενεργοποίησης του iPad όταν το περιφερειακό "ανοίγει" ή "κλείνει".

Το Ultrathin Keyboard Cover θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη - και κατ' επέκταση στην ελληνική αγορά - από τα μέσα του επόμενου μήνα, στην προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης των €99.99 και... πώς να το θέσουμε... το θέλουμε! Ο λόγος, απλός: με το iPad 3 και την οθόνη ιδιοτήτων Retina που αυτό διαθέτει, η Apple ενθαρρύνει την ημιεπαγγελματική του χρήση περισσότερο από ποτέ - και αυτή είναι εφικτή μόνο με πληκτρολόγιο. Αν αυτό προστατεύει παράλληλα και το iPad; Like! Κι αν είναι και κομψό όσο σχεδόν το ίδιο το iPad...; Super Like!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ