Fractal Design Node 605

Κομψό, ποιοτικό, για... σαλόνι

Το ότι η Fractal Design σχεδίασε το Node 605 με στόχο την τοποθέτησή του σε σαλόνι, πάντως, δεν σημαίνει πως παρέλειψε να το "προικίσει" με όλα όσα περιμένουμε εξ ορισμού πια σε ένα ποιοτικό case για desktop PC. Στην πρόσοψή του, πίσω από αναδιπλούμενο κάλυμμα, ενσωματώνει δύο θύρες USB 3.0, θύρα Firewire και υποδοχές για κάρτες μνήμης SD, microSD και Compact Flash. Εκεί τοποθετείται και το drive οπτικών δίσκων, το οποίο όμως θα πρέπει να είναι της συνομοταξίας των "λεπτών" (slim line). Η μόνη παράλειψη που μπορεί να εντοπίσει κανείς εδώ αφορά στην απουσία ενός δέκτη υπερύθρων ακτίνων, ο οποίος θα επέτρεπε τον χειρισμό του Η/Υ με οποιοδήποτε τηλεκοντρόλ - σαφέστατα μεγάλο "συν" για οποιoδήποτε Media Center PC.

Κάτι άλλο εξαιρετικά σημαντικό πάντως για ένα Media Center PC, η αθόρυβη λειτουργία, έχει τύχει της... δέουσας προσοχής. Την ψύξη του εσωτερικού και την γενικότερη κυκλοφορία του αέρα στο Node 5 αναλαμβάνουν δύο μεγάλοι, ρυθμίσιμοι ανεμιστήρες και από τα δύο πλαϊνά του (εξ ορισμού ενεργοί οι δύο), οι οποίοι δεν ακούγονται πρακτικά καθόλου κατά τη λειτουργία του H/Y. Σε αυτό βοηθά πάρα πολύ και η επένδυση από σπογγώδες υλικό στην μόνη "κινητή" πλευρά του case, αλλά και οι ελαστικές ενώσεις στις βίδες που συγκρατούν κινητά μέρη, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι κραδασμοί. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στα πλέον απαιτητικά PC games - τα οποία... "καταπίεσαν ψυχολογικά" τις δύο παθητικής ψύξης Radeon 7750 που τοποθετήσαμε - "ακούστηκε" ο Η/Υ που φιλοξένησε το Node 605 κατά τις δοκιμές μας. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, στην αναπαραγωγή οποιουδήποτε είδους οπτικοακουστικού υλικού, από τα δύο βήματα μακριά μόνο το ενδεικτικό LED λειτουργίας του PC "πρόδιδε" ότι αυτό... έκανε κάτι!



Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί οποιοσδήποτε, το case αυτό της Fractal Design δεν είναι για οποιονδήποτε καταναλωτή. Ο κάτοχός του κατά πάσα πιθανότητα πρέπει ήδη να γνωρίζει για ποιά χρήση κυρίως προορίζει το Media Center PC που θα φιλοξενηθεί εκεί, ώστε να κάνει τις σωστές επιλογές σε υποσυστήματα βάσει του τί επιτρέπει η εσωτερική του διαμόρφωση και τί όχι. Όμως ακριβώς αυτόν τον κάτοχο το Node 605 θα τον ικανοποιήσει 100%: με απλά λόγια, ομορφότερο, περισσότερο ήσυχο και περισσότερο ταιριαστό case για PC που θα "λάβει τη θέση του" σε υπάρχον σύστημα home cinema, δεν έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα. Με τιμή πώλησης που πλησιάζει τα €200 ακριβώς... οικονομική λύση δεν την χαρακτηρίζει κανείς εύκολα, όμως για το ρόλο που προορίζεται δεν είναι παράλογη: με αυτό το κόστος, μπορεί επιτέλους να έχει κανείς στο σαλόνι του εκείνο το... μυθικό PC που "δεν δείχνει PC"!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ