Ελληνικά πλήρως στο OS-X Lion

Με την αναβάθμιση 10.7.3 για όλους τους συμβατούς Mac

Σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα η υποστήριξη της γλώσσας που ο χρήστης του είναι πιθανότερο να χρησιμοποιήσει είναι θέμα σημαντικό. Σαφώς ευπρόσδεκτος λοιπόν ο πλήρης εξελληνισμός του λειτουργικού όλων των νέων υπολογιστών Mac από το καλοκαίρι και μετά, του OS-X Lion, δηλαδή, καθώς και όλων των παλαιότερων Mac που έχουν αναβαθμιστεί σε αυτό. Ο εξελληνισμός είναι τμήμα της αναβάθμισης υπ' αριθμόν 10.7.3, που προσφέρει δωρεάν η Apple εδώ και μερικές ημέρες.

Με τον όρο "πλήρης εξελληνισμός" δεν εννοούμε ότι ο χρήστης πρότινος δεν μπορούσε να συνθέσει περιεχόμενο στην ελληνική γλώσσα, καθώς οι ελληνικές γραμματοσειρές και κωδικοσελίδες υποστηρίζονταν κανονικά. Εννοούμε πως οι κάτοχοι υπολογιστών Mac μπορούν πλέον να έχουν όλο το OS-X εξελληνισμένο: τα μενού, οι επιλογές, τα μηνύματα συστήματος κλπ. Οι έμπειροι χρήστες Mac - όπως συμβαίνει και με τους αντίστοιχους των Windows - ενδέχεται να προτιμούν τα αγγλικά, όμως είναι σίγουρα σημαντικό για τους νέους χρήστες των Η/Υ της Apple στη χώρα μας να έχουν τη σχετική επιλογή.

Υπενθυμίζουμε ότι η αντιπρόσωπος εταιρεία της Apple στην Ελλάδα, η iSquare, προσφέρει ως (όχι και τόσο) μικρό... bonus δωρεάν και ελληνικό ορθογράφο, θησαυρό και μονοτονικές/πολυτονικές γραμματοσειρές μέσα από τη σχετική σελίδα της. Με άλλα λόγια, πολλά από τα πράγματα που κάνει ο περίφημος "μέσος χρήστης" με ένα Mac σήμερα μπορούν να γίνουν απευθείας στο λειτουργικό, χωρίς αγορά έξτρα λογισμικού. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ