Creative Sound BlasterX Kratos S3

Ποιοτικός ήχος για PC, όπως έχει νόημα, χωρίς υψηλό κόστος

Ένα από τα μικρά "εγκλήματα" που συνεχίζει να κάνει ποσοστό των κατόχων Η/Υ - μέχρι να το αντιληφθεί και να διορθώσει το σχετικό λάθος βέβαια - είναι να τούς αγοράζει και μετά να παραμένει με τον ήχο που αποδίδουν τα ενσωματωμένα ηχεία του συνοδευτικού monitor ή του laptop (ή π.χ. τα απλά ακουστικά). Με αυτόν τον τρόπο, όμως, αδικούνται κατάφωρα τα σύγχρονα PC games, τα οποία είναι πλέον... υπερπαραγωγές στον τομέα του ήχου, όσο και η μουσική, ακόμη και η "απλή" μέσω Spotify ή συμπιεσμένων αρχείων (πόσο μάλλον αυτή που έχει αποθηκευτεί σε υψηλή πιστότητα). Σε αυτές τις περιπτώσεις ένα σετ ηχείων 2.1 - ώστε τον στερεοφωνικό ήχο να συνοδεύει ένα subwoofer που θα αποδώσει τις χαμηλές συχνότητες όπως τούς αξίζουν - είναι λογικό "άλμα", κι όχι βήμα, αναβάθμισης. Τέτοια σετ υπάρχουν ουκ ολίγα στην αγορά, όμως το νέο Kratos S3 της Creative - από εκείνα που φέρουν το ιστορικό όνομα των Soundblaster - αξίζει προσοχής για πιο πολλούς από έναν λόγους.

Τα Kratos S3 είναι σχεδιασμένα με τρόπο μοντέρνο - επιθετικά, με αδρές γραμμές, αλλά καλαίσθητα και ισορροπημένα για το σχετικά μικρό τους μέγεθος - έχοντας λάβει στα υπ' όψιν την χρηστικότητα και τις επιδόσεις. Το ρυθμιστικό της έντασης του ήχου και η θύρα σύνδεσης των ακουστικών - για τις περιπτώσεις που... έχει περάσει η ώρα για πυροβολισμούς στην διαπασών - βρίσκονται στο δεξί ηχείο και άμεσα προσβάσιμα, όπως πρέπει. Τα δύο κύρια ηχεία μπορεί να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο, αποδίδουν ωστόσο ισχυρότατο ήχο χάρις στην ειδική εσωτερική σχεδίαση που αποτρέπει τις αλλοιώσεις σε υψηλή ένταση.

Το subwoofer κάνει το ίδιο έχοντας τοποθετημένο τον κώνο του σε απολύτως σταθερή θέση και προς τα κάτω, ώστε να κατευθύνει τον ήχο προς εκείνη την κατεύθυνση και τα μπάσα να μην "βουΐζουν" ακόμη και λειτουργώντας δυνατά. Η εμπειρία της Creative σε αυτούς τους τομείς είναι μεγάλη και βρίσκει εφαρμογή σε κάθε σημείο της λειτουργίας των S3 - ειδικά μάλιστα με δεδομένο και το γεγονός ότι αυτά έπρεπε να παραμείνουν σε επίπεδο κόστους προσιτό και εύκολα διακριτό από το αντίστοιχο των "μεγάλων αδελφών τους", των S5.

Το κόστος αυτό δεν ξεπερνά τα €89.99 και κρίνεται ως ακριβοδίκαιο για ποιοτικό σετ ηχείων 2.1, πάντοτε στα μάτια του κοινού που ενδιαφέρεται για σαφή, ολοφάνερη βελτίωση του ήχου των Η/Υ τους. Ακόμη και αρκετές από τις αναπόφευκτες κατασκευαστικές παραδοχές που έπρεπε να γίνουν στα Kratos S3 ώστε να πωλούνται σε αυτήν την θελκτική τιμή, πάντως, η Creative τις έχει περιορίσει χάρις στο συνοδευτικό λογισμικό της: αυτό επιτρέπει την λεπτομερή ρύθμιση επιλογών βελτίωσης του ήχου αναλόγως με το υλικό που θα αποδοθεί - π.χ. μουσική, ταινίες, games - ώστε να δοθεί έμφαση στα στοιχεία του εκείνα που έχουν κατά περίπτωση περισσότερη σημασία. Ε, με τόσα στοιχεία των Kratos S3 προσεγμένα σε αυτόν τον βαθμό, είναι να απορεί κανείς που τα συγκεκριμένα Sound BlasterX διεκδικούν περίοπτη θέση στην... λίστα των δώρων που θα συγκεντρώναμε για τον εαυτό μας φέτος; Μάλλον όχι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ