Αλλαγές στο Microsoft SkyDrive

Τί πρέπει να προσέξουν οι χρήστες... και μάλιστα σύντομα;

Με την Google να βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποκάλυψη και διάθεση του Google Drive, αλλά και την Apple να συνδέει με όλο και περισσότερα προϊόντα της το iCloud, είναι φανερό πως "ετοιμάζεται μάχη" στο χώρο των υπηρεσιών Δικτυακής αποθήκευσης (το γνωστό μας "cloud"). H Microsoft έχει εδώ και πολύ καιρό παρουσία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, σε αυτόν τον τομέα - και το SkyDrive ήταν μέχρι πρότινος η υπηρεσία που προσέφερε τον περισσότερο δωρεάν αποθηκευτικό χώρο (25 GB). Ο αμερικανικός κολοσσός ετοιμάζεται για δυναμικές κινήσεις το επόμενο διάστημα, όμως, γι' αυτό και... "προσέχει για να έχει", μάλλον: αυτά τα 25 GB θα γίνουν το επόμενο διάστημα μόλις 7 - τυπικά και πάλι πιο πολλά από του iCloud και μάλλον του Google Drive - αν ο κάθε χρήστης δεν... φροντίσει σχετικά!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: για όσους και όσες απέκτησαν λογαριασμό στο Skydrive μετά τις 22 Απριλίου, δεν υπάρχει επιλογή. Δυστυχώς, για δωρεάν χώρο, θα αρκεστούν στα 7 GB. Οι υπόλοιποι από μας ωστόσο (που είναι και οι περισσότεροι), μπορούν να μην χάσουν τα 25 GB χώρου αν εισέλθουν στην υπηρεσία και απλώς κάνουν κλικ στο link που βρίσκεται πάνω-πάνω, με το χαρακτηρισμό "SkyDrive's free storage is changing - claim your free 25GB". Στη σχετική σελίδα που έχει αναρτήσει η Microsoft για να εξηγήσει τις αλλαγές, αναφέρει ότι οι χρήστες έχουν περιορισμένο χρονικό διάστημα στη διάθεσή τους για να προβούν στην παραπάνω ενέργεια. Πόσο διάστημα; Δεν αναφέρεται, όμως... δεν θα το ρισκάραμε (εννοείται πως έχουμε ήδη πράξει τα δέοντα), οπότε προτείνουμε στους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital να κάνουν το ίδιο, το συντομότερο. Είναι κρίμα να πληρώσει κανείς αύριο, ακόμη και μικρά σχετικά ποσά, για κάτι που μπορεί να έχει δωρεάν, σωστά;

Στο πλαίσιο της όλης αναδιοργάνωσης του SkyDrive, η Microsoft προχώρησε και σε ευπρόσδεκτες προσθήκες όσον αφορά τόσο το πώς έχει πρόσβαση κανείς στον αποθηκευτικό χώρο του SkyDrive, όσο και στο πώς μπορεί να αποκτήσει περισσότερο. Όσον αφορά στο δεύτερο ζήτημα, καθορίστηκαν επιτέλους οι τιμές αγοράς πιο πολλών GB: με 10 δολάρια ανά έτος αποκτά κανείς ακόμη 20 (αυτά που μπορεί να εξασφαλίσει με την προαναφερθείσα διαδικασία δωρεάν δηλαδή!), με 25 δολάρια ετησίως αποκτά 50, ενώ με 50 δολάρια αποκτά 100 επιπλέον GB κάθε χρόνο. Οι τιμές κυμαίνονται, με άλλα λόγια, σε πολύ καλό επίπεδο και ανταγωνιστικό στο συνολικό πλαίσιο της αγοράς.

Όσον αφορά στο ζήτημα των τρόπων πρόσβασης, υπάρχει πλέον ειδική εφαρμογή για Windows 7/8 (επιτρέπει την αποστολή αρχείων στο SkyDrive με απλό drag'n'drop από τον Windows Explorer), ανανεώθηκαν σημαντικά τα apps για iPhone/iPad και Windows Phone, βελτιώθηκε και η εφαρμογή για υπολογιστές Mac με OS-X. Μόνο μία επίσημη εφαρμογή για Android λείπει, με άλλα λόγια (κι ας υπάρχουν εναλλακτικά apps στο Δικτυακό κατάστημα του Google Play). E, μαμά Microsoft, ξέρουμε πως είναι "ανταγωνιστικές συσκευές" αυτές με Android, αλλά... "κάνε την καλή"!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ