Xbox One: όλες οι εκδοχές, όλες οι εκδόσεις

Αξιολογούμε τα διαφορετικά "πακέτα" που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά

Xbox One 1TB Limited Edition + Forza MotorSport 6, €449
Περνώντας στις ειδικές εκδόσεις, η Microsoft δεν θα μπορούσε να μην διαθέσει στην αγορά εκδοχή του συστήματός της αφιερωμένη στον κορυφαίο της τίτλο αγώνων ταχύτητας με αυτοκίονητα, το Forza MotorSport 6 που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Το συγκεκριμένο Xbox One ενσωματώνει τον σκληρό δίσκο χωρητικότητας 1TB που αναμένει πια κανείς σε αυτά τα χρήματα, καθώς και την Limited Edition του τίτλου αυτού καθ' αυτού (που προσφέρει κάποια extra οχήματα σε σχέση με την "απλή"). Όμως αυτό το... περίεργο γαλάζιο χρώμα του περιβλήματος (και του συνοδευτικού χειριστηρίου) η αλήθεια είναι πως όχι μόνο δεν θα αρέσει σε όλους, αλλά δεν μπορούμε να φανταστούμε να συνδυάζεται και με απολύτως τίποτε άλλο, οπουδήποτε κι αν τοποθετηθεί. Από την άλλη, δεν θα χωρά καμία αμφιβολία στο μυαλό οποιουδήποτε το αντικρύσει στο δωμάτιο ενός gamer: αυτός θα είναι, ασυζητητί, φανατικός οπαδός των τεσσάρων τροχών και των Forza, πέρα από... κάθε λογική!
Αξιολόγηση: 8/10

Xbox One 1TB Limited Edition + Halo 5, €499
Και αν η Microsoft κυκλοφορούσε συλλεκτικό Xbox One για το Forza MotorSport 6, απλώς δεν... υπήρχε καμία περίπτωση να μην κυκλοφορήσει αντίστοιχο για το νέο Halo! Οι προδιαγραφές του και ο αποθηκευτικός του χώρος είναι πανομοιότυπα με του προαναφερθέντος μοντέλου, συνοδεύεται όμως από αντίτυπο του Halo 5 Guardians προφανώς, επίσης στην έκδοση Limited Edition με διάφορα extras. Ο σχεδιασμός του περιβλήματός του, ωστόσο, με τη διχρωμία και την λεπτομερέστερη διακόσμηση δικαιολογεί σε έναν βαθμό τη διαφορά των €50 σε σχέση με την Limited Edition του Forza 6 - αν και, δίχως αμφιβολία, ούτε αυτό το Xbox One και το αντίστοιχα σχεδιασμένο χειριστήριό του είναι ακριβώς... ευθυγραμμισμένα με οποιαδήποτε άλλη τηλεόραση ή οπτικοακουστικό σύστημα συνδεθεί μαζί του. Αυτή η Limited Edition, πάντως, "φωνάζει Halo" ακόμη περισσότερο απ' όσο η προαναφερθείσα "φωνάζει Forza"... και αυτό μπορεί να είναι, για τους οπαδούς του Master Chief, αρκετό!
Αξιολόγηση: 8/10

Xbox One 1TB Elite Bundle, €499
Αυτή είναι πιθανώς η πλέον ποθητή - κι ας είναι η ακριβότερη - έκδοση του συστήματος της Microsoft, αν μη τί άλλο γιατί περιέχει το καινούργιο, εξαιρετικής ποιότητας και εκτενών δυνατοτήτων χειριστήριο Elite που οι Αμερικανοί προωθούν ως κατάλληλο για χρήση από επαγγελματίες gamers (και όλοι θα θέλαμε να πιστεύουμε πως έχουμε κάτι από αυτούς... έστω κι αν είναι μόνο οι απαιτήσεις τους!). Αυτό το Xbox One είναι επίσης το μόνο που ενσωματώνει μεν σκληρό δίσκο χωρητικότητας 1 TB, αλλά υβριδικού τύπου: το μεγαλύτερο τμήμα του είναι "κλασικά" μηχανικό, αλλά συνδεδεμένο και με ένα μικρότερο τμήμα τεχνολογίας SSD που υποτίθεται πως επιταχύνει τη συνολική λειτουργία του συγκεκριμένου Xbox One. Δεν είχαμε ακόμη την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε του λόγου το αληθές και πρακτικά, ακούγεται ωστόσο ως κάτι εφικτό αν η Microsoft έχει κάνει τις σχετικές ρυθμίσεις και προσαρμογές στο λειτουργικό σύστημα του Xbox One. Σε κάθε περίπτωση, και μόνο για το χειριστήριο Elite (που κοστίζει από μόνο του... €150!), είναι - κυριολεκτικά - "όλα τα λεφτά"!
Αξιολόγηση: 9/10

Πέρα από όλα τα προαναφερθέντα μοντέλα, στην ελληνική αγορά υπάρχουν και αυτά που προκύπτουν από τις πρωτοβουλίες κάθε εμπορικής αλυσίδας στην προσπάθειά της να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Κάποιες προσθέτουν - αντί μικρής χρηματικής διαφοράς - έναν δεύτερο νέο τίτλο για Xbox One σε αυτόν που ήδη συνοδεύει το σύστημα, κάποιες άλλες ένα δεύτερο χειριστήριο (πάντοτε χρήσιμο σε sports games). Όπως πάντα μία σχετική αναζήτηση αγοράς τις μέρες που σκέφτεται να αγοράσει κανείς το νέο του Xbox μόνο ωφέλιμη μπορεί ν' αποδειχθεί. Και αν αλλάξει κάτι στη λίστα που έχουμε συνθέσει... φυσικά ενημερώνουμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ