Xbox One: η αποκάλυψη

Το νέο σύστημα της Microsoft πλέον στην τελική ευθεία

Οι μέρες πέρασαν... και η μεγάλη, ήλθε: η Microsoft είχε ανακοινώσει ήδη από τ ότι σκοπεύει να αποκαλύψει - μετά από πολλούς μήνες φημολογίας - τον διάδοχο του Xbox 360. Σήμερα ήταν η μέρα αυτή αλλά, όπως συμβαίνει με ίσως... ανησυχητική συχνότητα πια, τα πιο πολλά από τα πράγματα που η αμερικανική εταιρεία είχε να επιδείξει ήταν ήδη γνωστά από διαρροές εβδομάδων ή και μηνών. Αφήνοντας, τελικά, ως μόνο αληθινά ενδιαφέρον "ζήτημα προς διευκρίνιση" στη σχετική παρουσίαση το πώς ακριβώς το όραμα της Microsoft για το αύριο της ηλεκτρονικής διασκέδασης στο σαλόνι, διαφέρει από το αντίστοιχο της Sony (μιας και οι τεχνικές προδιαγραφές του νέου οικιακού PlayStastion είναι σχεδόν πανομοιότυπες με αυτές του νέου Xbox).

Όπως περιμέναμε, η Microsoft επιβεβαίωσε τα... "βασικά", αναβάλλοντας - στρατηγικά εννοείται - πολλά από τα σημαντικά στοιχεία που θα διαμορφώσουν την τελική εικόνα του νέου Xbox, για ανάλυση στο μέλλον. Έχουμε το επίσημο εμπορικό όνομα: Xbox One, με το προσωνύμιο να παραπέμπει στην ενοποιημένη ψυχαγωγία που μπορεί να προσφέρει ένα σύστημα όταν "κάνει τα πάντα". Έχουμε το χρονικό πλαίσιο "μέσα στη χρονιά παγκοσμίως", πράγμα που σημαίνει κατά πάσα πιθανότητα μέσα Νοεμβρίου για τις ΗΠΑ και ελάχιστα αργότερα για Ευρώπη και Ιαπωνία. Είχαμε ακόμη και επίδειξη του εξωτερικού περιβλήματος της συσκευής, της μορφής του της υλικής - κάτι που η Sony είχε αποφύγει να κάνει στα δικά της "αποκαλυπτήρια" το Φεβρoυάριο, δημιουργώντας συζητήσεις.

Από την άλλη πλευρά, δεν αποκαλύφθηκε το πολύ σημαντικό στοιχείο της τιμής πώλησης του Xbox One - που υποψιαζόμαστε η Microsoft θα κρατήσει κρυφό μέχρι την τελευταία στιγμή, παίζοντας μια ριψοκίνδυνη... παρτίδα πόκερ με τη Sony και το PS4 της - καθώς και το αν θα υλοποιηθεί τελικά η προσέγγιση της "επιδότησης" για τη συσκευή με αντίτιμο μακροχρόνια συνδρομή στο Xbox Live. Δεν έγινε, άλλωστε, καμία αναφορά στο τελευταίο όσον αφορά το δικό του κόστος (θεωρούμε πιθανότερο πως θα συνεχίσει να είναι υπηρεσία επί πληρωμή. Τα εμπορικά θέματα κάθε νέου φορμά ηλεκτρονικής διασκέδασης αποφασίζονται σχεδόν πάντα... τελευταία, οπότε δεν είμαστε βέβαιοι καν για το αν η Microsoft θα τα αποσαφηνίσει στην επερχόμενη έκθεση της E3.

Όπως είναι φυσικό, το Αθηνόραμα Digital θα παρακολουθεί από κοντά πλέον όλα όσα προκύπτουν ως επίσημη ή/και ανεπίσημη πληροφόρηση σχετικά με το Xbox One και θα αρθρογραφεί ανάλογα. Για την ώρα, οι φίλοι και οι φίλες του δεν έχουν παρά να μεταβούν στα άρθρα μας που σχετίζονται με τις τεχνικές προδιαγραφές του Xbox One, με τις λειτουργίες που επέδειξε η Microsoft, καθώς και με τα πρώτα games του που επιδείχθηκαν ή ανακοινώθηκαν μετά την εκδήλωση. Τέλος, παραθέτουμε σε ξεχωριστό άρθρο τις πρώτες μας - ίσως ανακλαστικές, αλλά όχι λιγότερο γλαφυρές - εντυπώσεις από την πρόταση της Microsoft και τον τρόπο με τον οποίο την παρουσίασε. Και... μερικές εβδομάδες μόνο απέμειναν μέχρι την Ε3 2013, όπου θα μάθουμε περισσότερα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ