Xbox One: ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον χειρισμού

Διαθέσιμο σε όλους τους κατόχους του συστήματος της Microsoft μέσα στον Φεβρουάριο

Σε αντίθεση με την Sony - που διαμόρφωσε το γραφικό περιβάλλον χειρισμού του PlayStation4 από νωρίς σε μία μορφή και σε αυτήν προσέθετε την τελευταία πενταετία νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες - η Microsoft έχει κάνει ουκ ολίγες αλλαγές στην μορφή και την συλλογιστική λειτουργίας του αντίστοιχου περιβάλλοντος των Xbox One στο ίδιο διάστημα, συχνά βασισμένη και στην γνώμη των κατόχων του συστήματός της. Σε τουλάχιστον μία ακόμη τέτοια ανανέωση (την τελευταία ίσως πριν την κυκλοφορία του επόμενου Xbox στα τέλη της χρονιάς) μπορούν να προσβλέπουν οι κάτοχοι των Xbox One OG/S/X τον Φεβρουάριο... και δείχνει να είναι από τις σημαντικότερες που έχουν προσφερθεί στην διαδρομή των συστημάτων αυτών.

Στην νέα αυτή αναβάθμιση λογισμικού η κεντρική οθόνη έχει να επιδείξει ανακατατάξεις, καθώς ορισμένα στοιχεία της αφαιρούνται, κάποια αλλάζουν θέσεις και κάποια νέα - σημαντικά για την Microsoft - αποκτούν μόνιμη θέση, όπως εκείνα που παραπέμπουν στο Game Pass, στην υπηρεσία Mixer, στο MS Store και την περιοχή του Xbox Community. Το σημαντικότερο όμως: ο χρήστης μπορεί πλέον να ορίσει όπως ο ίδιος επιθυμεί ποιές λειτουργίες θα έχει σε περίοπτη θέση και να τις τοποθετήσει σε σειρές όπως προτιμά, επιταχύνοντας έτσι όχι μόνο την πρόσβαση σε αυτές αλλά και την γενικότερη πλοήγηση στο περιεχόμενο του Xbox One του.

Πέρα από τις αλλαγές αυτές, η αναβάθμιση Φεβρουαρίου προσφέρει έναν αριθμό από μικρότερες αλλά ευπρόσδεκτες προσθήκες που σχετίζονται με την διαχείριση ειδοποιήσεων, την πρόσβαση στο υλικό χρηστών του Mixer που "εκπέμπουν" live στο Xbox Live, την μεταφορά games σε εξωτερικά μέσα αποθήκευσης ενώ αυτά παραμένουν εκτελέσιμα και διάφορες άλλες (αναφέρονται με λεπτομέρεια εδώ).

Η Microsoft δεν έχει ακόμη επιδείξει το παραμικρό από το γραφικό περιβάλλον λειτουργίας του επερχόμενου Xbox One Series X, είναι ασφαλές ωστόσο να υποθέσει κανείς πως ο αμερικανικός κολοσσός θα επιδιώξει να υπάρχει κάποια έστω ομοιογένεια με το αντίστοιχο των Xbox One OG/S/X - θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε τί θα κρατήσει από το παρόν γραφικό περιβάλλον των συστημάτων της και τί μπορεί να φέρει στο προσκήνιο του νέου, ώστε να αναδείξει τις πρόσθετες δυνατότητες που το ισχυρό hardware του δεύτερου μπορεί να προσφέρει. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ