Xbox One: αναβάθμιση λειτουργικού

Ανασχεδιασμός στο γραφικό περιβάλλον και πολλές βελτιώσεις για το οικιακό σύστημα της Microsoft

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των Windows 10 μέσω του Fall Creators Update για προσωπικούς υπολογιστές πριν από λίγες ώρες, η Microsoft προχώρησε και στην αντίστοιχη αναβάθμιση λειτουργικού των Xbox One/Xbox One S. Αυτή ονομάζεται απλώς "Fall Update" φυσικά, αλλά προσφέρεται στην ίδια συλλογιστική με τις αντίστοιχες των PC (η μία εκ των δύο μεγάλων αναβαθμίσεων κάθε χρονιάς με μικρότερες βελτιωτικές στο μεσοδιάστημα) και φυσικά στηρίζεται στην νεότερη έκδοση του πυρήνα των Windows 10 ώστε να μπορεί ν' αξιοποιεί και apps "κοινά" ανάμεσα στο Xbox Store και το Windows Store.

Η αναβάθμιση αυτή φέρνει στο προσκήνιο σημαντικό αριθμό βελτιώσεων και προσθηκών, με κυριότερο τον ανασχεδιασμό του γραφικού περιβάλλοντος χρήσης των Xbox One. Αυτό επιτρέπει περισσότερες προσαρμογές από ποτέ εκ μέρους των κατόχων του συστήματος της Microsoft όσον αφορά στις συντομεύσεις που θέλουν να έχουν άμεσα διαθέσιμες στην κεντρική του οθόνη, όντας παράλληλα εξυπνότερα δομημένο και σαφώς γρηγορότερο στην πλοήγηση και την ενεργοποίηση επιλογών. Και τα τρία αυτά χαρακτηριστικά τα ζητούσαν επίμονα οι κάτοχοι Xbox One από την διάθεση του αρχικού μοντέλου το 2013, οπότε η συγκεκριμένη αναβάθμιση κρίνεται ως σημαντική και μόνο γι' αυτό.

Το Fall Update για τα Xbox One προσφέρει κι άλλα πράγματα, ωστόσο, από το βελτιωμένο σύστημα ειδοποιήσεων και τον περισσότερο εύχρηστο μηχανισμό μεταφοράς περιεχομένου από ένα Xbox One σε ένα άλλο (χρήσιμο για όσους σκοπεύουν να μεταβούν σε λίγες εβδομάδες στο Xbox One X), μέχρι τις πρόσθετες δυνατότητες Δικτυακής "εκπομπής" στην εφαρμογή Mixer και τις νέες επιλογές σύλληψης εικόνας και ήχου. Η Microsoft υπόσχεται, δε, ότι το ίδιο γραφικό περιβάλλον στο Xbox One X θα είναι ακόμη ταχύτερο και θα προσφέρει ακόμη περισσότερες επιλογές στην σύλληψη κι εκπομπή οπτικοακουστικού υλικού. Για να δούμε! Λιγότερες από τρεις εβδομάδες, πλέον...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ