Uncharted 4: νέα στοιχεία, νέο υλικό

Το σεναριακό υπόβαθρο και στιγμιότυπα από την μεγαλύτερη παραγωγή της Sony για το 2015

Μπορεί δύο μεγάλες αποκλειστικές παραγωγές για το PlayStation4 - τα The Order: 1886 και Bloodborne - να βρίσκονται "προ των πυλών", προγραμματισμένα για κυκλοφορία το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αντίστοιχα, όμως η Sony έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζει το δρόμο του πιο σημαντικού της "όπλου" για το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς και ενός από τα σημαντικότερα video games του 2015: του Uncharted 4. Οι Ιάπωνες είχαν επιδείξει το πρώτο live demo του στο πλαίσιο της εκδήλωσης PlayStation Experience το Δεκέμβριο και πριν από λίγες ημέρες έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα στιγμιότυπα από το υλικό αυτό, καθώς και μία γενική περιγραφή της νέας παραγωγής της Naughty Dog - αναμφίβολα πολλά σημαντικά στοιχεία του τίτλου κρατώνται ακόμη μυστικά, για παρουσίαση τόσο στην έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο όσο και της Gamescom τον Αύγουστο.


Για την ώρα, λοιπόν, γνωρίζουμε πως στο σενάριο του Uncharted 4: A Thief's End ο Nathan Drake έχει αφήσει για πολλά χρόνια πίσω του το κυνήγι θησαυρών - αναγκάζεται όμως να επιστρέψει σε αυτό όταν θα προκύψει μία κατάσταση... προσωπικής φύσης αυτή τη φορά. Ο Drake θα εμπλακεί έτσι σε μια νέα περιπέτεια, επιδιώκοντας ν' αποκαλύψει μια απίθανη συνομωσία γύρω από ένα θησαυρό πειρατών που έχει "περάσει στην Ιστορία". Οι περιπέτειες αυτού του είδους, όμως, οι προσωπικές, ενίοτε έχουν και προσωπικό κόστος - ο Drake λοιπόν θ' αναγκαστεί στην εξέλιξή της ν' αντιμετωπίσει όχι μόνο πλήθος αντιπάλων, εμποδίων και γρίφων, αλλά και τη δύσκολη επιλογή του τί να θυσιάσει για να σώσει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η Sony δεν αποκαλύπτει περισσότερα, βέβαια, αλλά ο υπότιτλος της παραγωγής η αλήθεια είναι πως προϊδεάζει για... δράματα, ίσως και για την ολοκλήρωση της σειράς (ή της πορείας του Drake μόνο). Ίσως η Naughty Dog, όπως ψιθυρίζεται, έχει ήδη σχεδιάσει τη δημιουργία μιας νέας σειράς τίτλων ειδικά για το PS4 και με το Uncharted 4 να επιθυμεί να χαρίσει στο κοινό έναν αποχαιρετισμό δεόντως εντυπωσιακό.


Ως το πρώτο μέλος της σειράς των Uncharted για το PlayStation4, το A Thief's End φιλοδοξεί βέβαια να επιδείξει οπτικοακουστικό τομέα ευδιάκριτα υψηλότερο από αυτό του ήδη εξαιρετικού Uncharted 3 - αλλά... αυτό το περιμέναμε (φαίνεται και από τα στιγμιότυπα που παραθέτουμε παρά το μεγάλο διάστημα που απομένει μέχρι το τέλος της ανάπτυξής του). Η Naughty Dog υπόσχεται περισσότερα: νέους μηχανισμούς παιχνιδιού που αλλάζουν δυναμικά τη ροή των συγκρούσεων και της εξερεύνησης κάθε τοποθεσίας, μεγαλύτερα σε έκταση τρισδιάστατα περιβάλλοντα, λεπτομερέστερη κίνηση για όλους τους χαρακτήρες, μουσική επιπέδου... Hollywood στις φημισμένες πια "σκηνοθετημένες" σεκάνς του. Κάτι σχετικό δεν έχει επιβεβαιωθεί, ανήκει όμως στα... ευκόλως εννοούμενα και η ύπαρξη επιλογών παιχνιδιού για πολλούς παίκτες ανταγωνιστικά μέσω PlayStation Network - αν και γι' αυτές υποθέτουμε δεν θα μάθουμε νωρίτερα από την έκθεση Gamescom του Αυγούστου.


Για την ώρα, οι φίλοι και οι φίλες των Uncharted μπορούν να θυμηθούν το live demo του Δεκεμβρίου με τα στιγμιότυπα που παραθέτουμε και... να μετρούν αντίστροφα έως την εκδήλωση της Ε3 τον Ιούνιο - εκεί θα επιδειχθεί σίγουρα το Uncharted 4, τόσο στη συνέντευξη Τύπου της Sony όσο και στον εκθεσιακό χώρο του Los Angeles Convention Center. Υπομονή, όπως πάντοτε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ