Uncharted 3, η γνώμη μας

Είναι, λοιπόν, το Game of the Year 2011;

Έπειτα, είναι ο πλούτος των επιλογών παιχνιδιού που προσφέρονται. Μπορεί το Uncharted 3 να είναι "κινηματογραφικό" παιχνίδι, όμως το σεναρικό του τμήμα είναι το μισό μόνο (ή και λιγότερο!) από το "μενού". Μετά την ολοκλήρωσή του, είναι βέβαιο ότι οι gamers θα ασχοληθούν με τους πολλαπλούς τρόπους συναγωνισμού μέσω PlayStation Network, όπου απολαύσαμε μάχες άκρως διασκεδαστικές. Η Naughty Dog σκοπεύει να υποστηρίξει αυτό το τμήμα με νέο περιεχόμενο και πρόσθετες επιλογές τους επόμενους μήνες, οπότε η αγορά του τίτλου είναι - από αυτήν την πλευρά - επένδυση με ορίζοντα πέρα αυτού των Χριστουγέννων. Ό,τι περιμένουμε από έναν αληθινά φιλόδοξο και όχι εφήμερο τίτλο.

Σημαντικό στοιχείο στο νέο Uncharted, συγκεκριμένα για το κοινό της χώρας μας, είναι η ελληνική του μεταγλώτισση. Αυτή έχει γίνει τόσο στα μενού επιλογών, όσο και με τον πλήρη υποτιτλισμό του σε όλες τις συνομιλίες των χαρακτήρων (ακόμη και στο υλικό των... making of!). Η μετάφραση, δε, είναι - για να είμαστε ειλικρινείς... - καλύτερη απ' ότι ελπίζαμε: είναι ακριβής χωρίς να είναι "ξύλινη" και πανελάχιστα, αμελητέα λάθη εντοπίσαμε σε όλη τη διάρκεια του τίτλου. Τα εύσημα στη Sony Hellas εδώ, λοιπόν, καθώς έχει καθιερώσει ήδη μια παράδοση στην κυκλοφορία εξελληνισμένων τίτλων για PS3 που θα θέλαμε να συνεχίσει. Γιατί όχι, ακόμη και σε μικρότερου βεληνεκούς τίτλους.

Όσον αφορά στο Uncharted 3 συγκεκριμένα, πάντως, δεν είναι πολλές οι φορές που σκεφτόμαστε πως ο,τιδήποτε και να γράψουμε για ένα video game, όσο μεγάλο κι αν είναι το κείμενο σε έκταση, με όσα κοσμητικά και... πολυσύλλαβες λέξεις, δεν θα αποδώσει με επιτυχία το πόσο ποιοτικό είναι. Ο τίτλος της Naughty Dog πρακτικά μας υποχρεώνει να σκεφτούμε ακριβώς έτσι: όσα και να παραθέσουμε εμείς, είναι μία κινηματογραφική εμπειρία που παίζεται... ή ένα video game που βιώνεται όπως τού αξίζει, μόνο "από πρώτο χέρι".

Θα το συστήσουμε λοιπόν ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε φίλο ή φίλη έχει PS3, θα παρακινήσουμε οποιονδήποτε δεν έχει ήδη PS3 να αποκτήσει ένα γι' αυτήν την παραγωγή συγκεκριμένα και θα σημειώσουμε το εξής: τρεις είναι μέχρι στιγμής, για μας, οι διεκδικητές της διάκρισης του φετινού "Game of the Year". Περιμένουμε να ασχοληθούμε με δύο ακόμη games που περιμένουμε να είναι εξαιρετικά, για να επιλέξουμε ανάμεσα στα πέντε καλύτερα. Αλλά το Uncharted 3 έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα ήδη... και αυτό μιλά από μόνο του. Όχι απλώς μιλά. Φωνάζει!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ