Τον Δεκέμβριο το PUBG στο Xbox One

O δημοφιλέστερος τίτλος δράσης της χρονιάς στο σύστημα της Microsoft εγκαίρως για τις γιορτές

Είναι λίγα, πάρα πολύ λίγα τα video games που κατορθώνουν να ξεχωρίσουν από τα αμέτρητα κάθε χρονιάς χωρίς πρακτικά καμία προώθηση - και να συγκεντρώσουν μεγάλο αριθμό παικτών γύρω τους πριν καν ολοκληρωθούν - όμως το PlayerUnknown's Battlegrounds, γνωστό και ως PUBG, ανήκει σε αυτό ακριβώς το "κλειστό club" δίχως καμία αμφιβολία. Ο τίτλος Δικτυακής δράσης και επιβίωσης απέναντι σε ορισμένο αριθμό παικτών (που έχουν ως στόχο προφανώς το ίδιο) και σε ορισμένο εικονικό περιβάλλον, με συγκεκριμένους κανόνες, έχει ήδη αναδειχθεί στο megahit του 2017, με σχεδόν 20 εκατομμύρια πωλήσεις της έκδοσης PC μέσω της υπηρεσίας Steam και απίθανα, σταθερά υψηλούς αριθμούς ταυτόχρονων συμμετεχόντων από το καλοκαίρι.

Η Microsoft είχε ανακοινώσει στην Ε3 2017 πως έχει συνάψει ειδική συνεργασία με τους δημιουργούς του PlayerUnknown's Battlegrounds προς όφελος του Xbox One, με στόχο η έκδοση γι' αυτό να γίνει διαθέσιμη μέσα στην χρονιά - και όπως δείχνουν τα πράγματα ο αμερικανικός κολοσσός έχει επενδύσει αρκετά στο PUBG ώστε να εξασφαλίσει ακριβώς αυτό: τον τίτλος θα μπορούν να δοκιμάσουν οι κάτοχοι του συστήματός της από τις 12 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Xbox Game Preview. Η έκδοση αυτή του PUBG δεν θα είναι, με άλλα λόγια, ολοκληρωμένη, αλλά σε επαρκώς προχωρημένη μορφή ώστε να μπορεί να παιχθεί από πιθανώς εκατομμύρια παίκτες μέσα στα Χριστούγεννα.

Πρόκειται σαφώς για μία νίκη σε επίπεδο δημόσιας εικόνας για το Xbox One, καθώς έκδοση PS4 θα κυκλοφορήσει μεν, αλλά άγνωστο πότε: η Microsoft εξασφάλισε με οικονομική βοήθεια την αποκλειστική... "προσοχή" των δημιουργών του PlayerUnknown's Battlegrounds για το εγγύς μέλλον και η μόνη άλλη έκδοσή του που θα κυκλοφορήσει (ως τελική "1.0") θα είναι αυτή για Windows PC, την οποία ο αμερικανικός κολοσσός δεν θεωρεί προφανώς ανταγωνιστική. Όταν η έκδοση για Xbox One ολοκληρωθεί θα κυκλοφορήσει και σε υλική μορφή, εμπορική "για το ράφι" δηλαδή, η οποία θα περιέχει όλα τα στοιχεία της έκδοσης για PC τα οποία αρχικά θα λείπουν από την επερχόμενη προέκδοση για το σύστημα της Microsoft. Ο επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του PUBG επιβεβαίωσε πως η έκδοση αυτή θα προσφέρει και ανώτερα τεχνικά χαρακτηριστικά όταν αξιοποιείται από Xbox One X.

Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε αν η διάθεση της προέκδοσης του PUBG τον Δεκέμβριο θα έχει θετική επίδραση στην κυκλοφορία του Xbox One X και την εμπορική πορεία των Xbox One συνολικά: η γενική εντύπωση στην αγορά αυτή τη στιγμή είναι πως το πανίσχυρο νέο σύστημα των Αμερικανών έχει να επιδείξει μερικά ενδιαφέροντα games που το αξιοποιούν τεχνικά, όπως το Forza MotorSport 7, το Assassin's Creed Origins και μια πλειάδα παλαιότερων τίτλων που αναβαθμίζονται γι' αυτόν τον σκοπό δωρεάν, αλλά πως καμία από αυτές τις παραγωγές δεν είναι αυτό που λέμε "system seller", λόγος απόκτησης το Χ από μόνος του δηλαδή. Μπορεί το PUBG, ένας τίτλος που είχε σχεδιαστεί αρχικά για PC και όχι για οικιακά συστήματα ψυχαγωγίας, να παίξει αυτόν τον ρόλο; Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ