Το YouTube στο PS Vita

Εφαρμογή της Sony για θέαση video από τη γνωστή υπηρεσία, δωρεάν

Κρατώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στο πλαίσιο της Ε3 2012, αναφορικά με τις πρόσθετες λειτουργίες με τις οποίες σκοπεύει να "προικίσει" το PlayStation Vita, η Sony διέθεσε χθες την επίσημη δική της εφαρμογή για αναπαραγωγή video από τη δημοφιλέστερη σχετική υπηρεσία, το YouTube. Την εφαρμογή μπορεί να αποκτήσει οποιοσδήποτε κάτοχος του νέου φορητού συστήματος διασκέδασης της Sony εντελώς δωρεάν, απευθείας από το PlayStation Store.

Εννοείται πως εγκαταστήσαμε την εφαρμογή στο Vita μας αμέσως μόλις έγινε διαθέσιμη και οι εντυπώσεις μας από τη χρήση της είναι θετικότατες. Η οθόνη OLED και υψηλής ανάλυσης της συσκευής βοηθά, βέβαια, ώστε η εικόνα να δείχνει εντυπωσιακά καθαρή (ειδικά σε ανάλυση 720p - δεν υποστηρίζεται ακόμη η ανάλυση 1080p), ενώ ακόμη και αρκετά περίπλοκα, λεπτομερή clip το Vita ήταν σε θέση να τ' αναπαραγάγει χωρίς κανένα θέμα. Εννοείται πως, όπως συμβαίνει σε κάθε φορητή συσκευή με Δικτυακή σύνδεση, απόλυτα ομαλή και αξιόπιστη αναπαραγωγή μπορεί να περιμένει κανείς στο 100% των περιπτώσεων από τις συνδέσεις Wi-Fi και όχι από τις 3G, που προσφέρουν ποικίλλες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων ανάλογα με την κάλυψη του εκάστοτε παρόχου κινητής τηλεφωνίας. Γι' αυτό, ωστόσο, μόνο η... εφαρμογή του YouTube δεν ευθύνεται!

Από πλευράς λειτουργιών η εφαρμογή προσφέρει, σε γενικές γραμμές, τα... απαραίτητα: δυνατότητα αναζήτησης με λεκτικά κριτήρια, αποθήκευση αγαπημένων clip για άμεση μετάβαση σε αυτά μελλοντικά, ιστορικό των clip που έχουμε παρακολουθήσει, καθώς και σχολιασμό ή/και "Like" στη σελίδα κάθε clip. Για κάποιες λειτουργίες, προφανώς, απαιτείται είσοδος στο YouΤube με όνομα χρήστη και κωδικό. Για την ώρα η εφαρμογή της Sony δεν υποστηρίζει απευθείας δημοσίευση video π.χ. που έχουμε συλλάβει με την κάμερα του Vita (ή βρίσκεται αποθηκευμένο στην κάρτα μνήμης που ενδεχομένως χρησιμοποιούμε), ενώ δεν προσφέρεται και η δυνατότητα θέασης ξεχωριστών Channels με πολλαπλά video clip στο καθένα. Για τη χρήση του YouTube app στο PlayStation Vita απαιτείται - φυσιολογικά - η ύπαρξη κάρτας μνήμης. Ελπίζουμε οι προαναφερθείσες και άλλες λειτουργίες να προστεθούν στην εφαρμογή μελλοντικά από τη Sony. Επόμενη στάση: Pinterest!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ