Την άνοιξη του 2016 η κυκλοφορία του Uncharted 4

Εμμονή στην ποιότητα από την Naughty Dog, όμως η Sony στερείται το υπερόπλο της για τα Χριστούγεννα

Δημιουργώντας έκπληξη αλλά και απογοήτευση στις τάξεις του κοινού των PlayStation, η Naughty Dog ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες την απόφασή της να αναβάλλει την κυκλοφορία του νέου κεφαλαίου της σειράς των Uncharted, του τέταρτου με τον τίτλο "A Thief's End", για την άνοιξη του 2016. Για το Uncharted 4 δεν είχε ανακοινωθεί συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, είναι η αλήθεια, όλοι ωστόσο περιμέναμε πως αυτή θα τοποθετούνταν στο τελευταίο τρίμηνο του 2015, ώστε να δώσει με την αποκλειστικότητά του στο PS4 ένα πρόσθετο πλεονέκτημα απέναντι στο Xbox One μέσα στην εορταστική περίοδο. 'Ηταν στα σχέδια της Sony, άλλωστε, να στηρίξει σημαντικό τμήμα της επικοινωνιακής της στρατηγικής για τα Χριστούγεννα στην καινούργια αυτή περιπέτεια του Nathan Drake.

Οι δύο υπεύθυνοι παραγωγής του Uncharted 4, οι Bruce Straley και Neil Druckmann, παραδέχθηκαν πως η αναβολή της διάθεσης του τίτλου αυτού ήταν απόφαση δύσκολη - όμως η Naughty Dog είναι γνωστό πως δεν συμβιβάζεται σε τίποτε όσον αφορά στην ποιότητα των δημιουργιών της και, από τη στιγμή που η ίδια έκρινε πως θα χρειαζόταν περισσότερος χρόνος ώστε να προσφέρει το τελικό αποτέλεσμα που θέλει με το "A Thief's End", η σχετική καθυστέρηση στην κυκλοφορία του ήταν πρακτικά αναπόφευκτη.

Σε γενικές γραμμές με αυτή τη συλλογιστική το Αθηνόραμα Digital συμφωνεί και... επαυξάνει, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι ντροπιαστικά μεγάλος ο αριθμός των games που έχει κυκλοφορήσει στο εμπόριο σε μορφή ημιτελή και προβληματική. Η Naughty Dog σωστά επιμηκύνει το χρονικό διάστημα της ανάπτυξης του Uncharted 4, ώστε να βεβαιωθεί πως η παραγωγή της θα κινείται στο επίπεδο ποιότητας που το κοινό αναμένει από την ίσως περισσότερο χαρισματική εταιρεία δημιουργίας games για τα PlayStation. Η μη διάθεση ωστόσο ενός τόσο σημαντικού, και αποκλειστικού στο PS4, τίτλου δεν παύει να δημιουργεί προβλήματα στη Sony, η οποία θα πρέπει να πορευθεί προς τα φετινά Χριστούγεννα χωρίς ένα "βαρύ όπλο" (τουλάχιστον με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής). Το Xbox One, αντιθέτως, στο ίδιο χρονικό πλαίσιο θα έχει τουλάχιστον δύο αποκλειστικότητες που γνωρίζουμε ως τώρα: το νέο Tomb Raider, καθώς και το Forza MotorSport 6.

H Sony έχει πάντοτε την επιλογή ως προς την προώθηση των games για PS4 να κινηθεί συνεργατικά με μεγάλες εκδότριες εταιρείες AAA τίτλων, όπως έκανε πέρυσι (και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία) τόσο με το Destiny και την Activision, όσο και με το Grand Theft Auto V και την Rockstar. Όμως η αλήθεια είναι πως με μία αποκλειστική παραγωγή-διαμάντι στο "στέμμα" της, ειδικά μία που έχει συνδέσει τόσο επιτυχημένα το όνομά της με τα PlayStation, η Sony θα αντιμετώπιζε "με άλλον αέρα" την εορταστική περίοδο του τρέχοντος έτους. Όλα αυτά ισχύουν, προφανώς, με τα παρόντα δεδομένα. Πολύ περισσότερα θα γνωρίζουμε έως τα μέσα Ιουνίου, όταν όλες οι εταιρείες του χώρου έχουν "ανοίξει τα χαρτιά τους" στο πλαίσιο της Ε3 2015. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ