The Shoot

Πυροβολώ, χαμογελώ!

Για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις και τα εμπόδια του The Shoot, ο παίκτης μπορεί ν' αξιοποιήσει και μερικές ειδικές κινήσεις. Ο αριθμός που τού επιτρέπεται να τις χρησιμοποιήσει εξαρτάται από την ευστοχία του και τις συνεχόμενες επιτυχείς βολές που θα εκτελέσει. Έτσι, δίνεται στον κασκαντέρ η δυνατότητα να ενεργοποιήσει την πασίγνωστή μας "αργή κίνηση" (κάθε κίνηση αντιπάλου εξελίσσεται σε πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα), την ομαδική εκτέλεση εχθρών ή ακόμη και την εξόντωση όσων εχθρικών μονάδων βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με... γυμνά χέρια (!). Στο τέλος κάθε επιπέδου, ο τίτλος αναθέτει στον παίκτη μία μονομαχία, όπου καλείται αρχικά να στρέψει το όπλο του προς το έδαφος και σε δεύτερη φάση να το "τραβήξει" όταν δει τον εχθρό να κάνει την αντίστοιχη κίνηση.

Όσον αφορά στον τεχνικό τομέα, ο τίτλος της Cohort Studios είναι σχεδόν... απρόσμενα ποιοτικός. Όλα τα επίπεδα στα διάφορα κινηματογραφικά σετ είναι σωστά δομημένα, το περιβάλλον έχει να επιδείξει πολλά καταστρέψιμα σημεία, τα εφέ αποδίδονται πανέμορφα και το cartoony ύφος προσδίδει όντως ξεχωριστό στυλ στην όλη παραγωγή. Οι εχθροί έρχονται από πολλά σημεία ταυτόχρονα και - παρ' όλο που δεν χαρακτηρίζονται από πολύ μεγάλη ποικιλία - ο τρόπος εξόντωσής τους αποδίδεται ξεκαρδιστικά. Ο ήχος συμμετέχει ικανοποιητικά, με απλοϊκή μεν αλλά ταιριαστή μουσική επένδυση και αποτελεσματικά εφέ.

Σε τίτλους όπως αυτόν, το κυρίως... πιάτο της δράσης προσφέρεται συνήθως μέσα από το σεναριακό τμήμα τους και η παραγωγή της Sony δεν αποτελεί εξαίρεση. Για όσους και όσες αρέσει να παίζουν με παρέα, όμως, το Τhe Shoot δεν παύει να προσφέρει ταυτόχρονη συμμετοχή δύο παικτών - με ένα κύριο χειριστήριο του PlayStation Move στα χέρια του καθενός - κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές σε κάθε επίπεδο, αυξάνοντας πχ. τον αριθμό των εχθρών που εμφανίζονται ανά πάσα χρονική στιγμή. Δύο ακόμη επιλογές παιχνιδιού, τα Score Attack και Challenges χαρίζουν στον τίτλο ακόμη μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο, αφού ο παίκτης καλείται να συμμετέχει σε μεμονωμένες σκηνές και να ολοκληρώσει συγκεκριμένες αποστολές με συγκεκριμένους τρόπους.

Συνολικά, η Sony έχει στα χέρια της μια μικρή... έκπληξη με το The Shoot: μπορεί ο τίτλος - επειδή αποφεύγει τα extreme επίπεδα βίας - να μην προκαλεί μεγάλη εντύπωση με την πρώτη ματιά, από τα πρώτα κιόλας λεπτά ενασχόλησης μαζί του όμως είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για παραγωγή φροντισμένη και πανέξυπνα σχεδιασμένη ώστε να προσφέρει το maximum της διασκέδασης. Η δράση εξελίσσεται με σωστό ρυθμό, η ακρίβεια στις εντολές που δίνονται από το PlayStation Move είναι απίθανη, ο τεχνικός τομέας παίζει ρόλο ουσιαστικό και αποτελεσματικό. Εξαιρώντας τους κατά περίπτωση μεγάλους χρόνους αναμονής για τη μετάβαση από το ένα επίπεδο στο άλλο, το The Shoot πετυχαίνει... διάνα τον αντικειμενικό του στόχο, που δεν είναι άλλος από το να δώσει σε παίκτες μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας του νέου περιφερειακού, διασκεδάζοντας. Τί περισσότερο να ζητήσει κανείς από αυτό;

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ