Τα Elder Scrolls και Δικτυακά

Σε μορφή συμμετοχής πολλών παικτών, φυσικά, το 2013

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι τα RPG που παίζονται αποκλειστικά σε εικονικούς Δικτυακούς κόσμους, από πολλούς παίκτες (για τους φίλους... MMORPG) έχουν πλέον περάσει το σημείο ζενίθ τους - και ότι, από εμπορικής πλευράς, μόνο την κατιούσα μπορούν να πάρουν από δω και πέρα. Άλλοι τόσοι, φυσικά, διαφωνούν και προτείνουν άλλα επιχειρηματικά μοντέλα, η Bethesda ωστόσο δεν περιμένει να... βγει η ετυμηγορία: μέσα στο 2013 θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση βασισμένη (που αλλού) στον κόσμο που έχει "χτίσει" τόσα χρόνια με τη σειρά των The Elder Scrolls.

To σενάριο του - χωρίς υπότιτλο για την ώρα - The Elder Scrolls Online διαδραματίζεται 1000 χρόνια πριν από τα γεγονότα που προσδιορίζουν την υπόθεση του πρόσφατου, ΑΑΑ Skyrim. Η Bethesda εργάζεται στη δημιουργία του τίτλου εδώ και πολύ καιρό, υπό την επίβλεψη του Matt Firor, εξαιρετικά έμπειρου διευθυντή ανάπτυξης σε τίτλους Δικτυακούς συγκεκριμένα. Προσλήψεις για το συγκεκριμένο εγχείρημα γίνονται εδώ και 18 μήνες περίπου, ενώ η "μαμά" εταιρεία της Bethesda (n Zenimax Media) έχει αντλήσει κεφάλαια για χρηματοδότησή του από επενδυτές εδώ και 2.5 χρόνια περίπου. Πρόκειται, λοιπόν, για κάτι σαφώς σημαντικό - έστω κι αν σημαντικός θα ήταν, μεταξύ μας, οποιοσδήποτε νέος τίτλος μάς έδινε μια νέα ευκαιρία να περιπλανηθούμε στον κόσμο που συνέθεσαν αριστουργήματα όπως το Daggerfall, το Morrowind, το Oblivion και βέβαια το Skyrim.

Περισσότερα στοιχεία η εταιρεία δεν προτίθεται ακόμη να αποκαλύψει σχετικά με το The Elder Scrolls Online, όπως το αν θα προσφέρεται δωρεάν και υποστηριζόμενο από μικροαγορές (microtransactions) ή με μηνιαία συνδρομή, αν θα διατίθεται μόνο για PC ή και PS3/Xbox 360 κλπ. Αμερικανικό περιοδικό του χώρου το έχει ως κύριο θέμα του στο εξώφυλλο τον επόμενο μήνα, περιμένουμε να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες και στην έκθεση της Ε3 τον Ιούνιο. Έως τότε... υπομονή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ