Surface και στο Halo 4

Υποστήριξη των tablet ως δεύτερη οθόνη στον τίτλο του Xbox 360

Όπως είχε αναλύσει και στην κάλυψή του για την έκθεση της Ε3 2012 στο Los Angeles, το Αθηνόραμα Digital είχε ξεχωρίσει την τεχνολογία Microsoft Smartglass ως ένα από τα ελάχιστα αληθινά highlights της συνέντευξης Τύπου της. Η σχετική επίδειξη ήταν αρκούντως ενδιαφέρουσα και, απ' ότι φαίνεται, η αμερικανική εταιρεία εργαζόταν για την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας σημαντικά περισσότερο καιρό απ' όσο θα μπορούσε να υποθέσει κανείς αρχικά. Κι αυτό γιατί... είναι ήδη έτοιμη να την χρησιμοποιήσει με επερχόμενα εμπορικά προϊόντα - και μάλιστα του βεληνεκούς ενός Halo 4!

Συγκεκριμένα, λοιπόν: υψηλόβαθμο στέλεχος της Microsoft, ο Don Matress, επιβεβαίωσε χθες πως το νέο κεφάλαιο στη σειρά των Halo, που αναμένεται στα καταστήματα το Νοέμβριο, θα αξιοποιεί με κάποιο δημιουργικό τρόπο το Surface, το νέο εντυπωσιακό tablet με Windows 8 που θα διατεθεί επίσης στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Ο Matress δεν διευκρίνισε με ποιό τρόπο ακριβώς θα γίνει κάτι τέτοιο και ποιό "συμπληρωματικό" ρόλο θα παίξει για το Halo 4 ένα tablet όπως το Surface, όμως είναι πρακτικά βέβαιο ότι θα αξιοποιηθεί η ασύρματη τεχνολογία επικοινωνίας SmartGlass γι' αυτό. Θα θυμίζει το tablet κάποιου είδους δευτερεύουσα οθόνη με χρήσιμες πληροφορίες ή επιλογές; Θα προσφέρει κάποια εναλλακτική οπτική γωνία στη δράση; Θα προβάλλει extra περιεχόμενο σχετικό με τα όσα διαδραματίζονται στην οθόνη; Τα πιθανά σενάρια είναι ουκ ολίγα, έστω κι αν για την ώρα παραμένουν... ακριβώς αυτό. Δηλαδή σενάρια.

Η είδηση είναι σημαντική γιατί θέτει σε τελείως διαφορετικό πλαίσιο το μόνο άλλο σύστημα ψυχαγωγίας που μπορεί εξακριβωμένα να προσφέρει κάτι αντίστοιχο: το WiiU. Η Nintendo έχει επενδύσει (και σ' ένα βαθμό ρισκάρει) πολλά σε αυτήν την ιδιαίτερη σχέση/χρήση του ιδιότυπου χειριστηρίου του νέου της συστήματος ως "δεύτερη οθόνη", με πρώτη αυτή της τηλεόρασης. Η ιαπωνική εταιρεία εύλογα θα προωθήσει το χαρακτηριστικό αυτό ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του WiiU τα Χριστούγεννα, θα ήταν ωστόσο ολοφάνερο πλήγμα σε αυτή τη στρατηγική ένα... Xbox 360 (τεχνολογίας 8 ετών) που μπορεί να προσφέρει κάτι αντίστοιχο με μια ποικιλία από tablet. Φήμες, άλλωστε, θέλουν τη Sony να πειραματίζεται με τον ίδιο μηχανισμό δημιουργώντας συνεργατική σχέση ανάμεσα στα PS3 και PS Vita - έστω κι αν φυσικά θα πρέπει να εμφανιστούν games που να υλοποιούν κάτι τέτοιο με τρόπο κατανοητό, ώστε να αξιολογήσουμε τις προθέσεις της. Υπομονή μέχρι το Νοέμβριο, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ