Super Street Fighter IV ΑΕ

Είναι η Arcade Edition... must;

Δυστυχώς, εδώ αρχίζουν οι επικρίσεις. Γιατί ναι μεν λαμβάνει κάποια πράγματα με την Arcade Edition του SSFIV κανείς, αλλά μαζί τους θα πρέπει να... υπομείνει και κάποια άλλα. Η ΑΕ ενσωματώνει όλες τις διορθωτικές ρυθμίσεις στα σετ κινήσεων και την ισορροπία δυνατοτήτων ανάμεσα στους (39 πλέον) διαφορετικούς μαχητές, όπως η Capcom έκρινε απαραίτητες κι ενσωμάτωσε στην arcade (και μόνο ιαπωνική) έκδοση των coin-op του Super Street Fighter IV. Το θέμα είναι ότι οι ρυθμίσεις αυτές στην ουσία υποβάθμισαν τις δυνατότητες των περισσότερων χαρακτήρων, χωρίς να βελτιώσουν πραγματικά τις επιλογές τους σε άμυνα και επίθεση. Ναι, οι διαφορές δεν θα γίνουν αντιληπτές από το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών που ασχολούνται με το SFIV, αλλά - αν κρίνουμε από τα σχόλια των "σκληροπυρηνικών" στο Web - το κατά πόσο αυτές οι ρυθμίσεις ήταν προς το καλύτερο είναι, το λιγότερο, συζητήσιμο.

Το γεγονός αυτό γίνεται ακόμη περισσότερο... οδυνηρά αντιληπτό όταν διαπιστώσει κανείς πως τα δύο αδέλφια από τους τέσσερις νέους μαχητές, ο Yun και ο Yang, είναι ολοφάνερα "δύο κλικ πιο πάνω" από οποιονδήποτε άλλο χαρακτήρα είχαν στη διάθεσή τους οι gamers μέχρι σήμερα. Ο συνδυασμός ταχύτητας και δύναμης που τούς χαρακτηρίζει έχει δημιουργήσει θύελλα διαμαρτυριών κι αρνητικών σχολίων από την κοινότητα των Street Fighter. Προσθέτοντας σε αυτά τον παράδοξο τρόπο με τον οποίο η Capcom επέλεξε να διαφοροποιήσει τους δύο άλλους χαρακτήρες από εκείνους στους οποίους στηρίζονται (τους Ryu και Akuma), είναι να... απορεί κανείς που ελάχιστες ημέρες από την κυκλοφορία της Arcade Edition, συζητιέται ήδη ανανέωση του κώδικα (update) που θα... διορθώσει τις διορθώσεις και θα αποδυναμώσει τους Yun και Yang;

Εν τέλει, ωφελημένες από την κυκλοφορία της Arcade Edition του Super Street Fighter IV είναι δύο κατηγορίες παικτών: εκείνοι οι κάτοχοι PS3/Xbox 360 που δεν είχαν αγοράσει το SSFIV πέρυσι, οι οποίοι για €29.99 μπορούν τώρα να αγοράσουν 12 νέους μαχητές και μια σειρά από επιλογές που δεν είχαν στο "απλό" SFIV, καθώς και οι PC gamers, που για το ίδιο ποσό έχουν την επιλογή να αποκτήσουν το ίδιο περιεχόμενο, ενώ πέρυσι δεν το είχαν διαθέσιμο. Και οι τελευταίοι, πάντως, με λύπη μας θα συμβουλέψουμε να περιμένουν λίγο ακόμη αν σκόπευαν να αποκτήσουν το SSFIV AE, καθώς η έκδοση για προσωπικούς υπολογιστές χαρακτηρίζεται από μία σειρά προβλημάτων που θα αντιμετωπιστεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες μέσω διορθωτικών αρχείων (patch).

Συνολικά, λοιπόν, όχι ακριβώς και... highlight στην πορεία των Street Fighter αυτή η επέκταση περιεχομένου που ακούει στο όνομα Arcade Edition. Ελπίζουμε ότι η Capcom θα εξιλεωθεί όχι μόνο με κάποιο σχετικό δωρεάν update, αλλά και με την ποιότητα του Street Fighter X Tekken, που αναμένεται στα καταστήματα την άνοιξη. Για να δούμε!

Βαθμολογία: 6 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ