Street Fighter, συλλεκτικό γενεθλίων

Τα 25χρονα της διάσημης σειράς γιορτάζει η Capcom με επετειακή συλλογή

Η διασημότερη σειρά τίτλων μάχης με σώμα με σώμα στην αγορά του video gaming, αυτή των Street Fighter, συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια πορείας. Ένα τέταρτο του αιώνα ισοδυναμεί με... αιωνιότητα σχεδόν σε έναν κλάδο τόσο γρήγορα κινούμενο όσο το gaming: fighting games υπήρχαν και πριν από το Street Fighter, κανένα ωστόσο δεν... "επέζησε" μέσα από τόσες γενιές διαφορετικών συστημάτων ηλεκτρονικής διασκέδασης, τόσες μεταβατικές περιόδους και αλλαγές στο κοινό αυτής της μορφής ψυχαγωγίας. Η Capcom δικαίως σκοπεύει, λοιπόν, να γιορτάσει την επέτειο αυτή ποικιλλοτρόπως. Ο ένας τρόπος είναι η διοργάνωση πρωταθλημάτων Street Fighter σε μεγάλες χώρες (με πλούσια δώρα κλπ. κλπ.), ενώ ο άλλος είναι... ο αναμενόμενος της Capcom: η κυκλοφορία μιας ειδικής, επετειακής συλλογής Street Fighter, με όλων των ειδών τα "καλούδια".

Η επετειακή αυτή συλλογή θα κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου για PlayStation3 και Xbox 360. Το ομολογουμένως εντυπωσιακό κουτί της συσκευασίας περιέχει όχι λιγότερους από 15 (!) δίσκους με περιεχόμενο κάθε είδους. Προφανώς, games: τα Super Street Fighter 2 Turbo HD Remix, Street Fighter 3: 3rd Strike Online Edition, Super Street Fighter 4 Arcade Edition (με όλο το extra Δικτυακό περιεχόμενο που έχει διαθέσει η Capcom) και Street Fighter X Tekken (κι αυτό με το σύνολο του διαθέσιμου Δικτυακού περιεχομένου). Επίσης, ταινίες και ντοκυμαντέρ: δύο Blu-ray, το ένα με την ταινία κινουμένων σχεδίων Street Fighter 4, τις ταινίες anime των SF4 και Super SF4, καθώς και επεισόδια της σειράς Street Fighter, το άλλο με ένα εκτενές ντοκυμαντέρ για την ιστορία των SF συνολικά. Επίσης, μουσική: 11 CD με μουσική από διάφορες φάσεις και τίτλους της σειράς.

Στη συσκευασία, ως... είθισται για συλλεκτική, περιλαμβάνεται artbook 64 σελίδων με εικαστικό επαγγελματιών και ερασιτεχνών σχεδιαστών - προφανώς με αντικείμενο τον κόσμο και τους χαρακτήρες των Street Fighter - αλλά κι αγαλματίδιο ενός πασίγνωστου χαρακτήρα, σε αυτήν την περίπτωση (ποιού άλλου;) του Ryu. Το περιεχόμενο της επετειακής αυτής συσκευασίας συμπληρώνει ακριβές αντίτυπο της ζώνης πολεμικών τεχνών του Ryu (ναι... με τα γνωστά kanji στη θέση τους), καθώς και πιστοποιητικό αυθεντικότητας (!) της συλλογής. Η τιμή λιανικής πώλησης του επετειακού αυτού "πακέτου" Street Fighter έχει οριστεί στα 150 δολάρια, από μία άποψη συμφέρουσα αν σκεφτεί κανείς πως μόνο τα games αυτά καθ' αυτά κοστίζουν περίπου 100 δολάρια αυτή τη στιγμή. Από την άλλη, βέβαια, ποιός αληθινός φίλος δεν έχει ήδη στην κατοχή του τα games αυτά και δεν έχει παρακολουθήσει τις ταινίες; Οπότε απομένει το αγαλματίδιο, το artbook και το... ονόρε του fanboy ως κίνητρα για την απόκτηση της επετειακής συλλογής. Θα την παραγγείλουμε; Εννοείται!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ