Στις 21/5, νέο Xbox

Η Microsoft ορίζει την ημέρα που θ' αποκαλύψει το διάδοχο του Xbox 360

Με ρυθμούς που οι πολυεθνικές εταιρείες του χώρου θα έπρεπε να θεωρούν... ανησυχητικούς ίσως, επιβεβαιώνονται και πάλι φήμες που είχαν κατακλύσει εδώ και πολλές εβδομάδες το Web. Αυτή τη φορά αφορούν στον διάδοχο του Xbox 360, το σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης που χαιδευτικά ονομάζουμε προς το παρόν... "Nextbox" στα άρθρα μας. H Microsoft πριν από λίγες ώρες έδωσε επίσημη διάσταση στη φημολογία, ανακοινώνοντας ως ημερομηνία για την αποκάλυψη του συστήματος αυτού την 21η Μαΐου, σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στα κεντρικά της, στο Redmond των ΗΠΑ.

Η επιβεβαίωση ήλθε διά στόματος Larry Hub, του διευθυντή της Δικτυακής κοινότητας του Xbox Live γνωστού ως Major Nelson, σε σχετικό μήνυμα στο Twitter και στη συνέχεια σε άρθρο στο προσωπικό του Web site. "Η Τρίτη 21 Μαΐου", αναφέρει η σχετική ανάρτηση, "θα σημάνει την αφετηρία μιας νέας γενιάς video games, τηλεοπτικών προγραμμάτων και ψυχαγωγικού περιεχομένου. Τη συγκεκριμένη μέρα θα λάβει χώρα ειδική εκδήλωση για τον Τύπο στα κεντρικά της εταιρείας, εκδήλωση που θα μεταδοθεί ζωντανά και μέσω Internet. Εκείνη τη μέρα θα μοιραστούμε μαζί σας το όραμά μας για το επόμενο Xbox και θα σάς δώσουμε μια γεύση από το μέλλον. Στη συνέχεια, 19 ημέρες μετά και στο πλαίσιο της έκθεσης Ε3 2013, θα πούμε περισσότερα για το θέμα και θα επιδείξουμε την πλήρη σειρά των αρχικών τίτλων του νέου μας συστήματος".

Η αλήθεια είναι πως ελάχιστη έκπληξη προξένησε η συγκεκριμένη ανακοίνωση: όλοι περιμέναμε πως, σωστά, η Microsoft θα αποκαλύψει το νέο Xbox νωρίτερα από τον Ιούνιο, ώστε να δημιουργήσει περισσότερο ενθουσιασμό και να εισπράξει περισσότερη δημοσιότητα απ' ότι θα εισέπραττε μέσα στον απίστευτο "θόρυβο" της έκθεσης του Los Angeles. Το νόημα αυτής της κίνησης το είχε ήδη καταλάβει νωρίτερα και η Sony, άλλωστε, εξ ου και η στρατηγική κίνηση της αποκάλυψης του PlayStation 4 το Φεβρουάριο, η οποία είχε ως συνέπεια τη... non-stop κάλυψη του θέματος και συζήτησής του για εβδομάδες μετά.

Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, λοιπόν, να διαπιστώσουμε τα σημεία στα οποία το όραμα της Microsoft για την ηλεκτρονική διασκέδαση στο σαλόνι διαφέρει από το αντίστοιχο της Sony - αλλά και σε ποιό βαθμό αληθεύουν οι διαρροές που θέλουν το επόμενο Xbox όχι μόνο να βασίζεται και αυτό σε υποσυστήματα προσωπικών υπολογιστών, αλλά στα... ίδια σχεδόν με αυτά του PS4. Εικοσιέξι και σήμερα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ