Στις 15/5, νέα για το Gran Turismo

Δεκαπεντάχρονα γενέθλια για τη διάσημη σειρά, εκπλήξεις από τη Sony

Είμασταν υποχρεωμένοι να... τηρήσουμε "σιγήν ιχθύος" μέχρι χθες, η σχετική επίσημη ανακοίνωση ωστόσο μάς επιτρέπει επιτέλους να το μοιραστούμε: αυτές τις ημέρες η θρυλική σειρά των Gran Turismo, των αποκλειστικών στα PlayStation τίτλων που καθιέρωσαν στην αντίληψη του ευρύτερου κοινού τα racing games συμπληρώνει 15 χρόνια πορείας στην αγορά - και η Sony σκοπεύει να τα γιορτάσει δεόντως, σε ειδική εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαΐου στην αγωνιστική πίστα του SilverStone, στην Αγγλία. Το Αθηνόραμα Digital θα βρίσκεται εκεί για να μεταφέρει "από πρώτο χέρι" όχι μόνο τις ειδήσεις που η ιαπωνική εταιρεία υπόσχεται πως θα προκύψουν, αλλά και τη συνολική εορταστική ατμόσφαιρα που η δημιουργός της σειράς, η Polyphony Digital, θα δημιουργήσει για να θυμήσει σε όλο τον κόσμο πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά των GT στο σύγχρονο gaming.

Παρών στην εκδήλωση θα είναι βεβαίως και ο πρωτεργάτης της σειράς των Gran Turismo και πρόεδρος της Polyphony, ο διάσημος Kazunori Yamauchi - ένας άνθρωπος του οποίου η εμμονή στη λεπτομέρεια (και η περιφρόνηση στα... χρονοδιαγράμματα κυκλοφορίας των τίτλων του!) είναι πλέον θρυλική. O Yamauchi θα μιλήσει φυσικά για τη μέχρι τώρα πορεία των GT, το ρόλο τους στην αγορά του gaming, αλλά και τη θέση του στην αγορά της σύγχρονης αυτοκίνησης γενικότερα. Αυτό που περιμένουμε να ακούσουμε όλοι όσοι θα παρευρεθούμε, ωστόσο, είναι προφανώς η κατεύθυνση στην οποία σκοπεύει να οδηγήσει τα μελλοντικά Gran Turismo, με δεδομένο το γεγονός ότι ο Yamauchi έχει πλέον στη διάθεσή του όχι μόνο το πανίσχυρο PlayStation 4, αλλά και το απόλυτα ικανό να αποδώσει φωτορεαλιστικούς τίτλους PS Vita, καθώς και τα τμήματα της Sony Mobile, η οποία έχει παρουσιάσει εξαιρετικά ενδιαφέροντα smartphones και tablet βασισμένα σε Android το τελευταίο διάστημα.

Tί ακριβώς πιστεύουμε πως θα ανακοινώσει, δε, η Sony στο πλαίσιο της "γενέθλιας" αυτής εκδήλωσης των Gran Turismo; Το σχετικό teaser trailer φροντίζει να μην αποκαλύψει κάτι με τρόπο οριστικό, όμως το "μέτρημα" των τίτλων από το 1, στο 2, το 3, το 4, το 5 και το... "_" δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αμφιβολίες. Περισσότερο καίριο είναι το ερώτημα που θα συνδέεται ή όχι με μία μεγάλη έκπληξη: θα είναι το κατά πάσα πιθανότητα επερχόμενο Gran Turismo 6 ένας τίτλος για το PlayStation 3 ή το PlayStation 4; Η λογική παραπέμπει στο πρώτο, καθώς με μία γενναία προσθήκη περιεχομένου στο Gran Turismo 5 XL, νέες επιλογές παιχνιδιού και όλα τα bonus που έχουν διατεθεί στο μεσοδιάστημα της κυκλοφορίας του αρχικού GT5, η Sony θα μπορούσε να συνθέσει ένα ελκυστικό "πακέτο" που θα τής απέφερε πάρα πολλά κέρδη μέσα στην επερχόμενη εορταστική περίοδο (εγκατεστημένη βάση 75 εκατομμυρίων συστημάτων είναι αυτή).

Ο... πόθος μας, όμως παραπέμπει σαφέστατα σε έναν τίτλο για το PS4: και μία εξαιρετική ευκαιρία θα ήταν να αναδειχθεί από πολύ νωρίς τί είναι ικανό να αποδώσει το νέο οικιακό PlayStation, και ένας λόγος να το αποκτήσει κανείς από την πρώτη μέρα θα ήταν ένα ποιοτικό GT "νέας κοπής". Δεν το θεωρούμε ιδιαίτερα πιθανό, καθώς το hardware του PS4 θεωρητικά οριστικοποιήθηκε πέρυσι το Δεκέμβρη και το μεσοδιάστημα από την κυκλοφορία του GT5 δεν είναι αρκετό για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου GT. Από την άλλη, ίσως η Sony έχει ετοιμάσει μία περιορισμένη σε περιεχόμενο έκδοση για το PS4 - όπως είχε κάνει με το GT5 Prologue στα πρώτα βήματα του PS3 - και σκοπεύει να κυκλοφορήσει το GT6 και το... GT7 Prologue μαζί μέσα στις γιορτές. Δεν γνωρίζουμε ακόμη, λοιπόν, αλλά θα είμαστε από τους πρώτους που θα μάθουν: λιγότερο από μία εβδομάδα υπομονή, πλέον!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ