Steam Link... και σε app για κινητά, tablets και τηλεοράσεις

Σύντομα εφικτό το παιχνίδι τίτλων από PC σε συσκευές βασισμένες iOS και Android - λεπτομέρειες

Ήταν... δίκαιο και έγινε πράξη, κατά το προσφιλές κι ανούσιο πολιτικό κλισέ - ή, μάλλον, ήταν από τα σημαντικότερα αιτήματα που είχαν οι gamers από την Valve και έγινε πραγματικότητα: ο λόγος για την εφαρμογή Steam Link, η οποία αναλαμβάνει να διοχετεύσει PC games από τον προσωπικό Η/Υ όπου ο χρήστης τα έχει εγκατεστημένα, σε μεγάλες τηλεοράσεις και προβολείς μέσω ενσύρματης ή ασύρματης σύνδεσης. Το Steam Link χρειάζεται σήμερα ξεχωριστό "δέκτη" που πωλεί η Valve γι' αυτόν τον σκοπό, όμως από τα τέλη του τρέχοντος μήνα θα υπάρχει και ένας άλλος, σαφώς περισσότερο βολικός τρόπος για να παίξει κανείς τα PC games του μακριά από το PC: μέσω apps για iOS και Android!

Πράγματι, στις 21/5 η Valve θα προσφέρει δωρεάν στο κοινό το Steam Link app για συσκευές της Apple και συσκευές βασισμένες σε Android (αρχικά σε δοκιμαστική μορφή). Με αυτές και ένα συμβατό χειριστήριο - π.χ. τον Steam controller ή κάποιο joypad προτύπου MFI για τις συσκευές της Apple - θα μπορεί να παίζει κανείς games της Steam σε κινητά και tablets με iOS, σε κινητά και tablets με Android, στο Apple TV καθώς και στα διάφορα media player που βασίζονται σε Android (δεν έχει καταστεί σαφές αν το app για Android θα λειτουργεί και στο λειτουργικό Android TV της Google για τηλεοράσεις).

Όλες αυτές οι συσκευές θα μπορούν να συνδεθούν με τον εκάστοτε Η/Υ ασύρματα μέσω Wi-Fi στην συχνότητα των 5 GHz και ενσύρματα μέσω Ethernet (ανήκοντας πάντοτε στο ίδιο τοπικό οικιακό δίκτυο). Στην πράξη φυσικά η ενσύρματη σύνδεση - άρα το Apple TV και τα Android media players - αποδεικνύεται περισσότερο αξιόπιστη για την απόδοση τίτλων που βασίζονται στην γρήγορη κίνηση, όμως πολλά άλλα games μπορούν να παιχθούν χωρίς "ακαριαία αντανακλαστικά" και άρα με άνεση στα κινητά και στα tablets.

Μόλις η Valve προσφέρει τα νέα της apps για το Steam Link θα καταθέσουμε τις πρακτικές μας εντυπώσεις από χρήση τους σε Apple TV, iPad και iPhone. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ