Sony PSP: Μείωση τιμής

Εγκαίρως για το Πάσχα, δώρο προσιτό

Ο κόσμος του gaming μπορεί μεν να έχει ενθουσιαστεί τόσο με τις τεχνικές προδιαγραφές του PSP2 - ή NGP όπως ονομάζεται προσωρινά - όσο και με τις προοπτικές του στην αγορά τα επόμενα χρόνια, όμως το καινούργιο φορητό σύστημα της Sony απέχει πολλούς μήνες ακόμη από τα καταστήματα. Η ιαπωνική εταιρεία εύλογα λοιπόν επιθυμεί στο μεσοδιάστημα να διευρύνει και να αξιοποιήσει περαιτέρω την πελατειακή βάση του υπάρχοντος PSP-3000, το οποίο έχει ξεπεράσει πλησιάζει πια τα 70 εκατομμύρια συστήματα παγκοσμίως. Με αυτό ως δεδομένο, είναι απόλυτα λογική η μείωση τιμής που κάνει, εγκαίρως για την Πασχαλινή εορταστική περίοδο, από τα €159.99 που ήταν η προτεινόμενη λιανική τιμή του μέχρι την Παρασκευή, στα €129.99 για την ευρωπαϊκή αγορά πλην της βρετανικής.

Η μείωση τιμής αντικαθρεπτίζεται ήδη, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, στο κόστος που συνοδεύει πλέον το PSP-3000 στις μεγάλες αλυσίδες προϊόντων τεχνολογίας. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ελαφρώς μεγαλύτερη (€133.99) λόγω του αυξημένου ΦΠΑ σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι όμως πια ευδιάκριτα μικρότερη από του PSPgo, που παραμένει στην προτεινόμενη λιανική τιμή των €189.99 (αν και μπορεί να βρεθεί για λιγότερα). Η ευρωπαϊκή μείωση τιμής είναι ανεπίσημη, τρόπον τινά, ακολουθεί πάντως αντίστοιχη αμερικανική μείωση στα $129 στα τέλη Φεβρουαρίου - γεγονός που σημαίνει πως αποτελεί γενικότερη στρατηγική επιλογή της Sony παγκοσμίως για το 2011 και όχι εποχιακή προσφορά. Στο ίδιο πνεύμα, άλλωστε, και το PSPgo είχε δεχθεί παράλληλη μείωση τιμής στις ΗΠΑ, στο επίπεδο των $149.99.

Κάτι αντίστοιχο ίσως συμβεί πριν το Ιούνιο και στη Γηραιά Ήπειρο, ίσως κι όχι - στην τιμή αγοράς άλλωστε του PSPgo στην Ευρώπη περιλαμβάνονται και 10 games γι' αυτό, μέσα από τη σχετική προσφορά της Sony που συνεχίζει να ισχύει μέχρι τον Αύγουστο. Σε κάθε περίπτωση, η μείωση τιμής του PSP-3000 ήταν αρκετή ώστε αυτό, μαζί με δύο ΑΑΑ games του, να κοστίζει πλέον στις σχετικές προσφορές λιγότερα από €150-€160. Το οποίο πιθανότατα ήταν και το ζητούμενο. Αν συνυπολογίσει κανείς τόσο έναν αριθμό από top κυκλοφορίες του PSP που έχουν ενταχθεί σχετικά πρόσφατα στην γκάμα των Platinum, κόστους έως €20 - Gran Turismo, LittleBigPlanet, God of War Ghost of Sparta, Lego Batman - όσο και πολλά ΑΑΑ games του που μπορούν να βρεθούν για €10 ή λιγότερα, το PSP-3000 είναι από τις πολύ καλές επιλογές για Πασχαλινό δώρο φέτος. Και για το NGP... έχουμε καιρό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ