Sony: και games για Nintendo Switch, PC σύντομα

Μέσα από την νέα σειρά τίτλων Unties της... Sony Music - οι πρώτες λεπτομέρειες

Μπορεί η αντιπαλότητα ανάμεσα σε προϊόντα διαφορετικών κατασκευαστών στην ίδια κατηγορία να... αυξάνει την επισκεψιμότητα των Web sites και να ωφελεί τις πωλήσεις των καταναλωτικών αυτών προτάσεων, όμως πολλοί ξεχνούν ότι οι πολυεθνικές αυτές λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος - και ότι αν κρίνουν πως κάπου υπάρχει περιθώριο για σημαντικό τέτοιο κέρδος, η... "σημαία" του brand μπορεί να κυματίσει και με λιγότερο υψηλούς τόνους. Αυτό συμβαίνει, κατά πάσα πιθανότητα, αυτόν τον καιρό στα κεντρικά της Sony ως ομίλου παγκοσμίου, καθώς ναι μεν το PlayStation4 είναι το no 1 προϊόν της σε πωλήσεις και το πλέον κερδοφόρο με διαφορά, όμως αν τα casual games και για άλλα συστήματα φέρουν κι αυτά σημαντικά κέρδη δεν θα... διαμαρτυρηθεί κανείς, σωστά;

Πράγματι: η Sony Music Entertainment - που είναι προφανώς διαφορετικό τμήμα διοικητικά και λειτουργικά από αυτό της Sony Interactive Entertainment των PlayStation - ανακοίνωσε πως σχεδιάζει την δημιουργία μιας σειράς games από ανεξάρτητους δημιουργούς (indies) με το όνομα Unties. Στην σειρά αυτή τίτλων η Sony Music θα έχει τον ρόλο βοηθού και εκδότριας με σκοπό να φέρει στο προσκήνιο παραγωγές που διαφορετικά θα δυσκολεύονταν να βρουν τον δρόμο τους στην αγορά. Το... ενδιαφέρον σε όλα αυτά (αφού κάτι τέτοιο προσφέρουν και άλλες εταιρείες του χώρου); Ο πρώτος τίτλος Unties λέγεται Tiny Metal, είναι στρατηγικής σε πραγματικό χρόνο αλλά με χαριτωμένα γραφικά και θα κυκλοφορήσει για PS4, PS VR, PC και Nintendo Switch!

Το γεγονός είναι ενδιαφέρον γιατί η επιλογή αυτή της Sony είτε υποννοεί πως δεν αντιμετωπίζει το υβριδικό σύστημα της Nintendo ως ανταγωνιστικό σε κανένα επίπεδο, είτε πως το εκλαμβάνει ως τέτοιο αλλά προτιμά να αποσπάσει κέρδη από την ύπαρξή του στην αγορά αντί απλώς ν' ανησυχεί γι' αυτό. Οποιοδήποτε και από τα δύο να συμβαίνει, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα συνεργαστούν οι δύο ιαπωνικοί κολοσσοί με το συγκεκριμένο μοντέλο (γιατί η Sony Music χρειάζεται και την έγκριση της Nintendo και άλλες διαδικασίες από αυτήν για να εκδόσει τίτλους Switch). Ως τμήμα της σειράς τίτλων Unties έχει ακόμη ανακοινωθεί το The Last Standard, το Merkava Avalanche και το Deemo Reborn - όλα για PS4 και PS VR σίγουρα, αλλά και για "άλλα συστήματα ψυχαγωγίας", σύμφωνα με την Sony Music, με... ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει. Για να δούμε, λοιπόν, για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ