PS Plus: εκπτώσεις... τρελές στο PS Store

Πολύ καλά games έως και 60% φθηνότερα για μικρό χρονικό διάστημα - ποιοί τίτλοι και έως πότε;

Στο Αθηνόραμα Digital έχουμε απαριθμήσει πολλές φορές τους λόγους για τους οποίους αξίζει να είναι κάποιος συνδρομητής στην υπηρεσία PlayStation Plus της Sony - γνωρίζοντας πολύ καλά, η αλήθεια είναι, πως το μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού που ενδιαφέρεται για την υπηρεσία αυτή, το κάνει (α) για τις online επιλογές παιχνιδιού στο PlayStation4 και (β) για τα δωρεάν games κάθε μήνα για τα PS4, PS Vita και PS3. Οι μεγάλες εκπτώσεις που απολαμβάνουν οι συνδρομητές του PS Plus, ωστόσο, δεν είναι προνόμιο τύπου... "στα υπ' όψιν", αλλά παροχή την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν ενίοτε θεαματικά - και αυτό ακριβώς μπορούν να κάνουν με την ειδική προωθητική ενέργεια της Sony για το PlayStation Store, που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες.

Η προωθητική ενέργεια στην ουσία δίνει σε όσους κατόχους PS4 για κάποιο λόγο δεν είναι ακόμη συνδρομητές στο PlayStation Plus, να γίνουν ώστε να εκμεταλλευτούν εκπτώσεις της τάξης του 60% (!) σε πάρα πολλά games και extra περιεχόμενο γι' αυτά. Για παράδειγμα, η Deluxe Edition του Watch Dogs (κόστος €80 στο PS Store) δέχεται έκπτωση που διαμορφώνει την τιμή του στα €60 για τα μη μέλη του PS Plus, και περαιτέρω έκπτωση που την διαμορφώνει στα €40 για τα μέλη του. Του ίδιου επιπέδου εκπτώσεις ισχύουν και για άλλους ΑΑΑ τίτλους, από το Sniper Elite 3 και το EA Sports UFC μέχρι το LEGO Marvel Super Heroes και το Thief.

Η μεγάλη έκπτωση του 60%, ωστόσο, γίνεται αντιληπτό πόσο συμφέρουσα είναι αν ξεχωρίσει κανείς τα "διαμαντάκια" του PS Store που ούτως ή άλλως δεν κόστιζαν εξ αρχής πάρα πολύ. Με τις προσφορές και τις επιπλέον εκπτώσεις του 60% για τους συνδρομητές PS Plus μπορεί να αποκτήσει κανείς το αγαπημένο Resogun αντί... €6 (και το Season Pass του αντί €3.20), το ολοκαίνουργιο και αξιόλογο Pure Pool στην ίδια τιμή, το Οutlast και το Strider αντί €7.50, το Metal Gear Solid V: Ground Zeroes αντί €9. Κοινώς, με το αντίτιμο ενός πλήρους νέου τίτλου για PS4 (κόστους €60/€70) ένας συνδρομητής PS Plus μπορεί αυτές τις μέρες να αποκτήσει... 8 ή 10 αξιολογότατα games. Για τους νέους κατόχους PS4, δε; Καθόλου άσχημα δύο κορυφαίοι τίτλοι του, το Killzone Shadowfall και το Infamous Second Son αντί €20 (!).

Η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια της Sony θα διαρκέσει έως τις 27/11. Υπενθυμίζουμε πως βάσει των παραμέτρων λειτουργίας του PS Plus, δεν χρειάζεται να έχει κανείς π.χ. συνδρομή 12 μηνών για να αξιοποιήσει εκπτώσεις όπως αυτές: τα games και το extra περιεχόμενο παραμένουν στην κατοχή του παίκτη στην τιμή που τα αγόρασε, όσης διάρκειας κι αν ήταν η συνδρομή του όταν τις αξιοποίησε (κι όποτε κι αν λήξει προφανώς). Αν συνυπολογίσει κανείς και τις δύο νέες εμπορικές συσκευασίες του PlayStation4 που προωθεί αυτόν τον καιρό η Sony Hellas σε συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων Public - το νέο της σύστημα με αντίτυπο είτε του Grand Theft Auto V είτε του Far Cry 4 αντί €399 - είναι δύσκολο να μην... το σκεφτεί συνδυαστικά: αυτή η διαφορά των €50 είναι ακριβώς το κόστος μιας 12μηνης συνδρομής στο PS Plus. Τυχαίο; Μάλλον όχι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ