PS4, PS Vita: νέες λειτουργίες, νέα games στον ορίζοντα

Ανακοινώσεις από την ιαπωνική συνέντευξη Τύπου εν όψει Tokyo Game Show 2014

Η ημέρα κατά την οποία η έκθεση του Tokyo Game Show (TGS) θα ανοίξει τις πύλες της βρίσκεται ακόμη... εβδομάδες μακριά, όμως αυτό δεν εμπόδισε τη Sony να πραγματοποιήσει σχετική συνέντευξη Τύπου στην ιαπωνική πρωτεύουσα πριν από λίγες ώρες. Το περιεχόμενό της βέβαια αφορούσε κατά κύριο λόγο την εκεί αγορά - πολλές από τις ανακοινώσεις που έγιναν εκεί ενδιαφέρουν ωστόσο και τους "Δυτικούς" (και κατ' επέκταση τους Έλληνες) gamers, συγκεντρώνουμε λοιπόν τις πιο σημαντικές από τις συγκεκριμένες. Όπως και στην αντίστοιχη πρόσφατη συνέντευξη της έκθεσης Gamescom 2014, έτσι και σε αυτήν η Sony επικεντρώθηκε στα games για το PlayStation4, με ελάχιστες αναφορές και στο PlayStation Vita - όπως νέα games των σειρών Phantasy Star, Samurai Warriors Chronicles και Gundam, αλλά και καινούργιες παραγωγές όπως τα Luminus Arc Infinity και Way of the Samurai.

To PlayStation4, ωστόσο, θα "υποδεχθεί" πολύ περισσότερους τίτλους - και με περισσότερες πιθανότητες να διατεθούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτοί περιλαμβάνουν τα Everybody's Golf, Yakuza Zero, Resident Evil Revelations 2, Dragon Ball Xenoverse, Kingdom Under Fire 2, Dead or Alive 5 Last Round και Let It Die. Άλλοι είναι πολύ σημαντικοί αλλά τόσο... ιαπωνοστρεφείς που δεν γνωρίζουμε αν θα κυκλοφορήσουν ποτέ στη Δύση, όπως το Disgaea 5, το Persona 5 και το Dragon Quest Heroes. Το ελπίζουμε, ωστόσο. Η Sony επέδειξε και πάλι το πολυσυζητημένο teaser του P.T. (το οποίο γνωρίζουμε πλέον πως είναι το επόμενο μέλος της οικογένειας των Silent Hill), καθώς και το Bloodborne, για το οποίο ωστόσο έχουμε πλέον και ημερομηνία κυκλοφορίας: είναι η 5η Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να διατεθεί μέσα στον ίδιο μήνα και στην Ευρώπη.

Η Sony στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την TGS 2014 αποκάλυψε μερικά ακόμη στοιχεία και για τις επερχόμενες αναβαθμίσεις λογισμικού των PS4 και PS Vita. Η πρώτη - εκτός από τη λειτουργία SharePlay στην οποία έχουμε ήδη αναφερθεί διεξοδικά - θα προσφέρει και τη δυνατότητα "διακόσμησης" του γραφικού περιβάλλοντος χειρισμού του PS4 με κινούμενα themes, αντίστοιχα αυτών που είχαμε στο PS3. Την ίδια δυνατότητα θα έχουν και οι κάτοχοι PS Vita, χωρίς σε καμία από τις δύο περιπτώσεις να έχει καταστεί σαφές αν αυτά τα themes θα μπορούν να τα φτιάξουν και οι χρήστες ή αν θα διατίθενται μόνο σε εμπορική μορφή μέσω του PS Store. Οι κάτοχοι PS Vita θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθούν "ζωντανό πρόγραμμα" (live streams) από games που παίζουν κάτοχοι PS4, σε πραγματικό χρόνο.

Για καμία από τις δύο αναβαθμίσεις λογισμικού δεν έχει δοθεί ημερομηνία διάθεσης, η γενική αίσθηση ωστόσο είναι πως αυτή βρίσκεται κάπου στα μέσα ή τέλη Οκτωβρίου. Οι Ιάπωνες καταναλωτές, τέλος, θα έχουν από το Νοέμβριο στη διάθεσή τους εκδόσεις του PS Vita σε λευκό και ροζ (!) χρώμα στην ίδια τιμή που διατίθεται το σημερινό ανθρακί. Οι νεαρές κυρίες που θα ήθελαν το PS Vita τους να προβάλλει περισσότερη... θηλυκότητα, τώρα έχουν τουλάχιστον την επιλογή!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ