Πρώτο Gaming Forum 2012

Ελληνικό, με ιδέες και έπαθλα, στις 27/4 και 28/4

Μπορεί οι άνθρωποι που ασχολούνται - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - με τα games στην Ελλάδα να αριθμούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες, πολύ λίγοι είναι ωστόσο αυτοί που εμπλέκονται στη διαδικασία της δημιουργίας τέτοιων παραγωγών. Κίνητρα για να το κάνουν περισσότεροι (αυξάνοντας παράλληλα το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού για αυτή τη μορφή ψυχαγωγίας γενικότερα) θα μπορούσε να δώσει το Gaming Forum που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Η ημερήσια εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 27/4 και το Σάββατο 28/4, στο χώρο του HUB Events (Αλκμήνης 5 Κάτω Πετράλωνα).

Συγκεκριμένα: το Gaming Forum 2012 αποτελείται από την Ημερίδα, το Διαγωνισμό και την Gaming Arena. Η πρώτη είναι ενημερωτική και ως στόχο έχει να αναδείξει το gaming σε σημαντικό πυλώνα έρευνας και ανάπτυξης για τη χώρα, φέρνοντας σ' επαφή όσους εμπλέκονται στον κόσμο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών με το κοινό αλλά και μεταξύ τους (διευκολύνοντας έτσι και την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας). Το Gaming Forum φιλοδοξεί να καλλιεργήσει ένα "οικοσύστημα" που θα διευκολύνει τη δραστηριότητα του (μικρού ακόμη στη χώρα μας) κλάδου με αντικείμενο τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κάθε είδους: εκπαιδευτικά, ψυχαγωγικά, επιχειρηματικά, κοινωνικά και άλλα.

Στην ημερίδα του Gaming Forum 2012 θα παρουσιαστούν οι τελευταίες τάσεις της βιομηχανίας παιχνιδιών - π.χ. serious games, games for good, κ.α. - και οι εφαρμογές τους σε τομείς όπως η εκπαίδευση, τα social media, η εταιρική στρατηγική, το marketing και το branding. Θα συζητηθούν επίσης καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα που βασίζονται στην συμμετοχή του κοινού, τομείς του σχεδιασμού παιχνιδιού - πλατφόρμες, μηχανισμοί και ευρεία συμμετοχή χρηστών - καθώς και το αναφερόμενο ως gamification (η λεγόμενη "παιχνιδοποίηση"). Οι ομιλητές προέρχονται από την ελληνική και διεθνή βιομηχανία του gaming, καθώς και από την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα.

Ο Διαγωνισμός δημιουργίας πρωτότυπων παιχνιδιών που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Gaming Forum 2012 έχει ολοκληρωθεί (είχε ξεκινήσει από το Φλεβάρη), οπότε την Παρασκευή 27/4 θα παρουσιαστούν οι νικητές ή νικήτριες. Η κριτική επιτροπή θα βραβεύσει 3 προτάσεις, ενώ θ' αναδειχθεί και μία πρόταση βάσει των προτιμήσεων του κοινού. Στο πλαίσιο της Gaming Arena, άλλωστε, παρόντα θα είναι πολλά σύγχρονα video games στα οποία οι συμμετέχοντες στο Forum θα είναι σε θέση να συναγωνιστούν, από το Street Fighter X Tekken μέχρι το FIFA 12 και το League of Legends.

Περισσότερες πληροφορίες για τo πρώτο ελληνικό Gaming Forum - που διοργανώνουν το εκπαιδευτικό ινστιτούτο Athens Information Technology και το Βρετανικό Συμβούλιο - μπορεί να βρει κανείς τόσο στο επίσημο Web site της εκδήλωσης, όσο και στην επίσημη σελίδα της στο Facebook. Παιχνίδι; Ναι, αλλά αξίζει να... το δεις και σοβαρά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ