PlayStation Trophies, εισπράξιμα στο PS Store!

Ανταμοιβή εξαργύρωσης των εικονικών βραβείων με εμπορικό περιεχόμενο από την Sony

Ομολογουμένως πρόκειται για μία κίνηση που περιμέναμε, κάποια στιγμή, να κάνει πρώτη η Microsoft - τα δικά της Achievements είχαν εμφανιστεί πρώτα ως λειτουργία και έχουν περισσότερο... φανατικό κοινό - όμως εν τέλει ήταν η Sony αυτή που προχώρησε στην καθιέρωση σχετικού συστήματος για τα PS4 και το PS Store: τα Trophies, τα εικονικά "βραβεία" που αποσπά ο παίκτης στους τίτλους των συστημάτων της Sony πετυχαίνοντας συγκεκριμένα πράγματα κατά την εξέλιξή τους, δεν έχουν πια μόνο... κοσμητικό χαρακτήρα. O ιαπωνικός κολοσσός συνδέει αυτές τις ημέρες τα Sony Rewards (τους "πόντους" με τους οποίους αμοίβεται κανείς αγοράζοντας Δικτυακό περιεχόμενο και υπηρεσίες του) με τα Trophies, καθιστώντας εφικτό να εξαργυρώσει κανείς τα κατορθώματά του στα games του PS4 με χρήματα που μπορεί να αξιοποιήσει στο PlayStation Store!

Κάθε 100 Silver Trophies που κατακτά ο παίκτης ισοδυναμούν με 100 Sony points, κάθε 25 Gold Trophies ισοδυναμούν με 250 Sony Points ενώ κάθε 10 Platinum Trophies, τα δυσκολότερα δηλαδή σε κάθε τίτλο PlayStation, ισοδυναμούν με 1000 Sony Points. Αυτά τα 1000 Sony Points, στην συνέχεια, μπορούν να εξαργυρωθούν σε εικονικό κουπόνι αξίας $10 για αγορές στο PS Store. Η αναλογία δεν είναι καθόλου κακή, αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν ουκ ολίγα "διαμαντάκια" στο Δικτυακό κατάστημα της Sony - π.χ. παραγωγές indie, αξιόλογο περιεχόμενο DLC κλπ. - με κόστος κάτω των 10 δολαρίων.

Υπάρχουν μερικά στοιχεία που πρέπει να ληφθούν στα υπ' όψιν για την συγκεκριμένη ενέργεια της Sony. Πρώτον, μέχρι στιγμής ισχύει μόνο για την αμερικανική αγορά - αν και δεν μπορούμε να φανταστούμε πως ο ιαπωνικός κολοσσός θα την περιορίσει εκεί για πολύ καιρί. Δεύτερον, ισχύει για τα Trophies που συλλέγουν οι παίκτες από δω και στο εξής, όχι για όσα έχουν μαζέψει όλα τα προηγούμενα χρόνια στην συλλογή τους - πολύ καλά θα ήταν να ίσχυε το αντίθετο, αλλά ξέρουμε παίκτες που θα αγόραζαν χωρίς να καταβάλουν χρήματα το... μισό PS Store έτσι.

Ακόμη και με αυτές τις παραμέτρους, ωστόσο, πρόκειται για σαφώς ενδιαφέρουσα επιλογή της Sony που μπορεί να μην δίνει... αρκετό κίνητρο σε όλους μας να ξοδέψουμε 10 ή 20 ή 30 ώρες παραπάνω σε έναν τίτλο προκειμένου να αποσπάσουμε το Platinum Trophy του, αλλά ανταμοίβει αυτούς που θα το έκαναν ούτως ή άλλως. Pas mal!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ