PlayStation Plus: με Bloodborne τον Μάρτιο

Και αλλαγές στα δωρεάν games που θα προσφέρει η Sony σε έναν χρόνο από σήμερα

Μετά από αρκετό καιρό παροχών... "έτσι κι έτσι", ομολογουμένως, όσον αφορά στα δωρεάν games που προσφέρει στους συνδρομητές της η Sony κάθε μήνα με την υπηρεσία PlayStation Plus, τον Μάρτιο ο ιαπωνικός κολοσσός "κάνει υπέρβαση" και προσφέρει όχι έναν, αλλά δύο τίτλους βεληνεκούς ΑΑΑ. Το ένα είναι το θρυλικό Bloodborne της From Software, ένα από τα πρώτα megahits του PS4 και ένα από τα games εκείνα που - ακόμη κι an κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες περίπου το 2015 - παραμένει ξεχωριστό στην γενιά αυτή οικιακών συστημάτων που διανύουμε. Η καλλιτεχνική του διεύθυνση, η κινηματογραφική του προσέγγιση και η δυσκολία του είναι πρακτικά βέβαιο πως θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των κατόχων PS4 που δεν είχαν ήδη ασχοληθεί μαζί του, για πολύ καιρό. Σπάνιο να παραχωρείται τέτοια παραγωγή "διαμάντι" δωρεάν με οποιαδήποτε υπηρεσία συνδρομητική, οπότε... super!

Ο άλλος τίτλος του PS4 που προσφέρεται από το PS Plus δωρεάν τον Μάρτιο δεν είναι άλλος από το Ratchet&Clank, τον τίτλο action platform της κορυφαίας στην κατηγορία Insomniac Games που είναι ό,τι πλησιέστερο έχουμε παίξει σε... αλληλεπιδραστικό 3D animation μέχρι στιγμής στο PS4 (έχει μάλιστα αναβαθμιστεί και για τις δυνατότητες του PS4 Pro με υψηλότερη ανάλυση και υποστήριξη απεικόνισης HDR). Τα άλλα δύο δωρεάν games για PS4 τον Μάρτιο είναι τα Mighty No 9 και Bombing Masters, τα οποία το νεότερο οικιακό σύστημα της Sony μοιράζεται με τα PS3 και PS Vita αντίστοιχα.

Μιλώντας, ωστόσο, για PS3 και PS Vita, η Sony ανακοίνωσε πως δεν θα προσφέρει από τον Μάρτιο του 2019 δωρεάν games για τα δύο της αυτά συστήματα ως παροχή για την συνδρομή στην υπηρεσία PlayStation Plus. Δεν είναι... ευχάριστη η εξέλιξη αυτή, βέβαια, αλλά δεν είναι και παράλογη αν σκεφτεί κανείς πως για το PS3 τα "games καταλόγου" που οι ανεξάρτητες εταιρείες προτίθενται να παραχωρήσουν γι' αυτόν τον σκοπό έχουν πια αρχίσει να εξαντλούνται, ενώ για το PS Vita έχουν αρχίσει να εξαντλούνται τα "games καταλόγου"... γενικώς, αφού η υποστήριξη στο φορητό σύστημα της Sony έχει πρακτικά εξατμιστεί πλέον.

Η Sony διευκρίνισε πως φυσικά όλα τα games για PS3/PS Vita που οι συνδρομητές PS Plus έχουν λάβει μέχρι στιγμής και θα λάβουν έως και τον επόμενο Φεβρουάριο φυσικά παραμένουν δικά τους και λειτουργούν κανονικά όσο η συνδρομή τους παραμένει ενεργή. Διευκρίνισε, επίσης, πως τα games που θα προσφέρονται για PS4 θα παραμείνουν δύο και δεν θα γίνουν τέσσερα μηνιαίως (τα άλλα δύο ήταν παραγωγές διαθέσιμες και για PS3/PS Vita). Μικρή σημασία έχει αυτό βέβαια αφού - κακά τα ψέματα - για την Δικτυακή συμμετοχή σε νέα και δημοφιλή games του PS4 την πληρώνουμε κατά βάση την συνδρομή PS Plus (και τις ενίοτε απίθανες προνομιακές εκπτώσεις στο PS Store), όχι για τους τίτλους-δωράκια. Όμως αυτή θα είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Sony να προσφέρει από το 2019 και μετά δύο μόνο, αλλά πάντα πολύ καλές παραγωγές δωρεάν κάθε μήνα. Αν είναι, δε, τόσο καλές όσο του φετινού Μαρτίου... καθόλου δεν θα μάς πείραζε. Για να δούμε, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ