PlayStation Plus και για το Vita

Στο προσεχές μέλλον, αναμένουμε λεπτομέρειες

H συνδρομητική υπηρεσία της Sony για το PlayStation3, το PS Plus, είναι αλήθεια πως ξεκίνησε άτολμα - όμως η ιαπωνική εταιρεία έχει αντιληφθεί πόσο σημαντική θα μπορούσε ν' αποδειχθεί στο μέλλον, εξ ου και η πρόσφατη ενίσχυση του Plus με τη μορφή την Instant Game Collection: δέκα πλήρη games, διαθέσιμα οποιαδήποτε χρονική στιγμή και με τακτική ανανέωση (ώστε τελικά οι κάτοχοι PS3 στη διάρκεια ενός έτους να λαμβάνουν πολύ περισσότερα). Η Sony στο πλαίσιο της έκθεσης Gamescom ανακοίνωσε πως ο δωρεάν τίτλος Σεπτεμβρίου για την Instant Game Collection θα είναι το πάρα πολύ καλό Red Dead Redemption της Rockstar. Ανακοίνωσε όμως και κάτι άλλο: το Plus... έρχεται και στο PS Vita!

Πράγματι, η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει τη συνδρομητική υπηρεσία περιεχομένου και για το φορητό της σύστημα - το πιθανότερο είναι μέσα στο επόμενο εξάμηνο, πολλοί εικάζουν ίσως και μέχρι την εορταστική περίοδο. Υπεραισιόδοξο το κρίνουμε το δεύτερο, όμως η αλήθεια είναι πως αν η Sony σκοπεύει να δώσει το maximum της ώθησης που αξίζει το Vita μέσα στην εορταστική περίοδο, αξίζει να το προσπαθήσει. Σε κάθε περίπτωση, όποτε κι αν έλθει, το Plus θα μπορούσε σαφέστατα ν' αποτελέσει ένα αξιόλογο βέλος στη "φαρέτρα" του Vita - υπό την προϋπόθεση η Sony να ξεκινήσει τολμηρά σε αυτό και όχι όπως είχε κάνει αρχικά με το PS3. Είναι ασφαλές να υποθέσουμε, δε, ότι η ιαπωνική εταιρεία θα επιδιώξει να συνδυάσει με το Plus για Vita τόσο τη συνεργατική του λειτουργία Cross Play με το PS3, όσο και τη νέα προσφορά Crossbuy.

Λεπτομέρειες για την εγκαινίαση του Plus - κόστη, παροχές κλπ. - δεν περιμένουμε πριν από το Tokyo Game Show του Οκτώβρη. Στο μεσοδιάστημα, πάντως, η Sony σκοπεύει να προωθήσει το Plus με μία ειδική προσφορά που θα "τρέξει" από τις 5 Σεπτεμβρίου και για 2 εβδομάδες, βάσει της οποίας θα προσφέρει 25% έκπτωση στα κανονικά κόστη 3μηνης, 6μηνης και 12μηνης συνδρομής. Στο ίδιο πλαίσιο αυξάνει στο 1 GB τον Δικτυακό αποθηκευτικό χώρο (στο περίφημο cloud) που προσφέρει στους συνδρομητές PS Plus, από τα 150 MB που είναι σήμερα, ώστε να διατηρούν αντίγραφα ασφαλείας της προόδου τους σε πολύ περισσότερα games. Και για νεότερα... ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ