PlayStation Plus: αλλαγές προς το καλύτερο

Έξι νέα games κάθε μήνα για τους συνδρομητές, σαφέστερη η διάρκεια διάθεσής τους

Όσες φορές και να το έχουμε υπενθυμίσει στο παρελθόν, δεν είναι αρκετές - κάθε φορά που το... αυτονόητο θα επιβεβαιώνεται και πρακτικά, θα το αναφέρουμε: ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες οποιασδήποτε αγοράς είναι ωφέλιμος για όλους, ανάμεσα στις εταιρείες τεχνολογίας... ένα παραπάνω! Ελάχιστες ημέρες έχουν περάσει από την αντεπίθεση της Microsoft, η οποία - ανάμεσα στα άλλα - βελτίωσε κατά πολύ το τί προσφέρει το Xbox Live στους συνδρομητές του με την υπηρεσία Games with Gold. Οι αλλαγές θα αρχίσουν να ισχύουν τον Ιούνιο, αλλά απ' ότι φαίνεται μόνο σε επίπεδο εντυπώσεων "πρόλαβε" να σημειώσει μία νίκη εκεί η Microsoft, καθώς η Sony - και εν όψει Ε3 2014 - ανακοίνωσε τις δικές της αλλαγές στην αντίστοιχη υπηρεσία του PlayStation Plus. Και τί αλλαγές!

Συγκεκριμένα, λοιπόν: αυτό το καλοκαίρι σηματοδοτεί τα τέταρτα γενέθλια του PlayStation Plus και η Sony θα τα "γιορτάσει" δίνοντας έμφαση στο στοιχείο που ενδιαφέρει τους παίκτες περισσότερο από κάθε άλλο, δηλαδή τα games αυτά καθ' αυτά. Ξεκινώντας από τον Ιούνιο, οι συνδρομητές του PS Plus θα λαμβάνουν από 2 games δωρεάν για κάθε ένα από τα φορμά της Sony - PS4, PS3, PS Vita - τα οποία θα παραμένουν διαθέσιμα από την πρώτη Τετάρτη κάθε μήνα έως την πρώτη Τετάρτη του επόμενου. Στη συνέχεια, τον επόμενο μήνα, θα αντικαθίστανται με καινούργια και ούτω καθ' εξής, με τα προηγούμενα φυσικά να παραμένουν αξιοποιήσιμα για όσο διάστημα είναι ενεργή και η συνδρομή του PlayStation Plus. Έτσι γίνεται σαφέστερο ποιοί είναι οι νέοι τίτλοι που προσφέρονται, αντί οι gamers να επισκέπτονται κάθε φορά την Instant Collection στο PlayStation Store ώστε να βρίσκουν τους νέους τίτλους που "έχουν να λαμβάνουν" δωρεάν. Μέσα στο καλοκαίρι η Sony θα αφαιρεί σιγά-σιγά από την Instant Collection τα games που έχουν παραμείνει εκεί για καιρό, ώστε το φθινόπωρο αυτή να απαρτίζεται στην ουσία μόνο από πρόσφατες προσθήκες.

Η ιαπωνική εταιρεία, άλλωστε, δείχνει να έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία με το PlayStation Plus στα μάτια των συνεργάτιδων εταιρειών δημιουργίας games, καθώς το επίπεδο ποιότητας των τίτλων που προσφέρονται δωρεάν ολοένα και ανεβαίνει. Τον Ιούνιο, για παράδειγμα, οι κάτοχοι PS4 θα λάβουν τα Pixeljunk Shooter Ultimate και Trine 2: The Complete Story, οι κάτοχοι PS3 τα ΝΒΑ2Κ14 και Lone Survivor, ενώ οι κάτοχοι PS Vita τα Dragon's Crown και Surge Deluxe. Οι κάτοχοι και των τριών PlayStation λαμβάνουν, φυσικά, όλους τους τίτλους - και με άλλους τόσους για τον Ιούλιο κι άλλους τόσους τον Αύγουστο, το καλοκαίρι τους φαίνεται ήδη... γεμάτο από games! Η κίνηση αυτή της Sony ανεβάζει, άλλωστε, την ετήσια "συγκομιδή" δωρεάν τίτλων για τα τρία PlayStation συνολικά στα 72 (!) με το ίδιο κόστος των €49.99 και, προφανώς, χρησιμεύει παράλληλα ως ένα ακόμη κίνητρο για την απόκτηση ενός PS Vita. Τέτοια νέα, μάλιστα!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ