PlayStation Experience 2011: Φωτορεπορτάζ

Πώς ήταν, τί παρουσιάστηκε, τί μας άρεσε

Οι εκδηλώσεις PlayStation Experience έχουν μακρά παράδοση για τη Sony Computer Entertainment, αφού η εταιρεία τις διοργανώνει για μία δεκαετία σχεδόν - από τα πρώτα βήματα του PS2, για την ακρίβεια. Με μικρή... νοσταλγία λοιπόν καλύπτουμε αυτές τις μέρες δημοσιογραφικά την PlayStation Experience 2011, έχοντας μεταβεί στις 1 και 2 Φλεβάρη στο Λονδίνο για να αποκτήσουμε σαφή ιδέα του τί έχει προγραμματίσει να προσφέρει η Sony στους κατόχους PS3 για τη χρονιά που διανύουμε. Η γενική άποψη που σχηματίσαμε από όσα είδαμε έχει ήδη δημοσιευτεί, παραθέτουμε όμως και μια σειρά από στιγμιότυπα που μπορούν να δώσουν μια ιδέα στους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital για το φετινό event. Πάμε, λοιπόν!



Η Sony είχε διαμορφώσει κατάλληλα έναν τεράστιο εσωτερικό χώρο του οποίου η κύρια χρήση είναι η ζωντανή εμφάνιση μουσικών συγκροτημάτων και το στυλ... παραδοσιακά αγγλικό. Τρεις όροφοι με ξεχωριστό στυλ ο καθένας φιλοξένησαν τα 12 διαφορετικά games της εκδήλωσης.



Προσκεκλημένοι ήταν δημοσιογράφοι από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τόσο από τον παραδοσιακό όσο και από τον ηλεκτρονικό Τύπο. Παρόντα και τηλεοπτικά κανάλια. Πολλές... γνωστές φυσιογνωμίες, φυσικά, όπως πάντα σε events αυτού του αντικειμένου.



Επειδή το πρόγραμμα συμμετοχής στις παρουσιάσεις ήταν πυκνό και συγκεκριμένο, μεγάλο τμήμα του χώρου είχε μεταμορφωθεί σε... casual lounge, τρόπον τινά. O DJ φρόντιζε, πάντως, να μην επικρατεί η σιωπή της αμηχανίας ή της πλήξης, σε καμία περίπτωση!


Όλα τα games της εκδήλωσης - όπως το εικονιζόμενο εδώ DC Universe Online - ήταν αποκλειστικά στο PS3 και βέβαια παρουσιάζονταν σε εξοπλισμό (τηλεοράσεις και προβολείς) της Sony. Τα μοντέλα ανήκαν σε διάφορες... χρονιές, ήταν όμως αναμενόμενο αν σκεφτεί κανείς ότι ξεπερνούσαν τις 40 ή 50 συνολικά.



Παρούσες και μερικές κυρίες ανάμεσα στους δημοσιογράφους αλλά - όπως πάντοτε - σε λυπηρό βαθμό λιγότερες από τους άντρες συναδέλφους τους. Η τάση αυτή δεν έχει αλλάξει για πάρα πολλά χρόνια. Αναρωτιόμαστε γιατί.



Για κάθε τίτλο, πριν έλθει η ώρα της... προσωπικής επαφής μαζί του, γινόταν μια παρουσίαση και ακολουθούσαν live οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις κατά τη διάρκεια του gameplay. Και ναι. Αυτή είναι μία Bravia X 4500 72 ιντσών.



Είναι δεδομένο πια πως η Sony θα προωθεί δυναμικά την εικόνα 3D στα games του PS3. Στην φετινή PS Experience σε 3D μπορούσε να παιχθεί το Uncharted 3, το Resistance 3 και το MotorStorm Apocalypse, έμφαση ωστόσο δόθηκε στον τίτλο που υποστηρίζει τη στερεοσκοπική εικόνα καλύτερα απ' όλους: το Killzone 3.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ