PlayStation4: τα games

Οι πρώτοι τίτλοι της Sony και των ανεξάρτητων εταιρειών

Είναι μεγάλο θέμα συζήτησης, ίσως, το γιατί ακριβώς επικρατεί πάντοτε τόσος ενθουσιασμός στην αγορά των video games όταν ανακοινώνεται ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας - πιθανή αιτία είναι σίγουρα η... αιώνια υπόσχεση πως "θα δούμε πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί" και αυτό, σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον, ισχύει. Αναμφίβολα όμως οι αληθινοί gamers δεν ενθουσιάζονται με... τα κατεβατά τεχνικών χαρακτηριστικών που αναγκαστικά προσελκύουν την προσοχή των μέσων ενημέρωσης στην αρχή. Ενθουσιάζονται με τα games αυτά καθ' αυτά. Και η Sony στην παρουσίασή της κατέστησε σαφές πως το καταλαβαίνει, αν κρίνει κάποιος από το πόσα games επέδειξε, σε προχωρημένο μάλιστα στάδιο ανάπτυξης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: όπως έχει χρέος, ως κάτοχος δημιουργός του νέου PlayStation, η Sony θα συνεισφέρει στο αρχικό "κύμα" τίτλων γι' αυτό με τουλάχιστον 4 τίτλους, πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους. Πρόκειται για το Killzone Shadowfall (ένα shoot' em up πρώτου προσώπου που ανήκει στην ομώνυμη οικογένεια τίτλων της Guerilla Games), το DriveClub της Evolution Studios (τίτλο αγώνων ταχύτητας με ειδοποιό διαφορά τον ανταγωνισμό ανάμεσα σε ομάδες παικτών-οδηγών), το Knack (τίτλο δράσης με στυλ κινουμένων σχεδίων 3D), καθώς και το inFamous: Second Son (επίσης μέλος της ομώνυμης οικογένειας τίτλων δράσης για το PS3). Νέο εντυπωσιακό τίτλο, που δεν έχει ονομαστεί ακόμη, επέδειξε και η Media Molecule των LittleBigPlanet.

Θέλοντας να υπογραμμίσει πως το PlayStation4 έχει την αμέριστη υποστήριξη των ανεξάρτητων εταιρειών δημιουργίας games, η Sony φιλοξένησε στη σκηνή όλων των ειδών τους συνεργάτες. Αυτοί ποικίλλουν από την Square/Enix και το νέο της Final Fantasy ή την Activision και το επικό Destiny, μέχρι το Diablo III της Blizzard, το Watchdogs της Ubisoft αλλά και τον ταλαντούχο Jonathan Blow του Braid και τη νέα του εκκεντρική δημιουργία, το The Witness. Νέους τίτλους ετοιμάζει και η Capcom με τον καινούργιο της μηχανισμό προβολής 3D γραφικών που αξιοποιεί πανίσχυρα συστήματα όπως το PS4, ενώ διά της... απουσίας της έλαμψε η Electronic Arts, η οποία ωστόσο είναι 100% βέβαιο πως θα συνεισφέρει με τις δημοφιλείς σειρές τίτλων της στη βιβλιοθήκη του νέου PlayStation.

Συνολικά πάνω από 200 ανεξάρτητες εταιρείες παραγωγής και έκδοσης games έχουν ήδη προστεθεί στη λίστα των υποστηρικτών του PS4 και η Sony υποσχέθηκε πως, στο πέρασμα των επόμενων μηνών, όλο και περισσότεροι τίτλοι υπό ανάπτυξη θα αποκαλύπτονται. Αυτό που απομένει να διαπιστωθεί είναι, παρά το φιλικό προς τους δημιουργούς περιβάλλον ανάπτυξης που βασίζεται σε PC, πόσα games από τα όσα επιδείχθηκαν ή αναμένεται να επιδειχθούν θα είναι έτοιμα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και την έναρξη της εμπορικής πορείας του PS4. Μετά την έκθεση της Ε3, τον Ιούνιο, θα έχουμε κατά πάσα πιθανότητα καλύτερη εικόνα για το θέμα. Υπομονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ